Τραγική η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκε έλλειμμα 187,5%! - Η πλέον κατεστραμμένη οικονομία της ΕΕ



Η Ελλάδα που είχε τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ  γιατί κατέρρευσε οικονομικά;

Εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Eλλάδα που πλέον κατέχει μία ακόμα θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.: Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια με -187,5%!

Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από την έναρξη της σχετικής χρονολογικής σειράς, ενώ και η αύξηση του ελλείμματος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί.

Έλλειμμα κατεγράφη σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ με 187,4%!

Έπεται η η Ιταλία με 149,4%, κάτι απόλυτα λογικό αφού κτυπήθηκε καίρια η βόρεια βιομηχανική περιοχή της από την επιδημία.

Ακολουθούν η Πορτογαλία (126,1%), το Βέλγιο (115,3%), η Γαλλία (114,1%), η Κύπρος (113,2%) και η Ισπανία (110,1%), ενώ το χαμηλότερο είχαν η Εσθονία (18,5%) και το Λουξεμβούργο (23,8%).



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.