Νέα εγγυημένα δάνεια το 80% σε ΜΜΕ

Κατά την πρώτη φάση του σχετικού προγράμματος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η κυβέρνηση αλλάζει τους κανόνες παιχνιδιού, με στόχο να φθάσουν στους «μικρούς» της αγοράς πάνω από το 80% των δανείων που θα χορηγηθούν στη δεύτερη φάση, για την οποία η υποβολή αιτήσεων θα αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα για την παροχή κρατικής εγγύησης σε επιχειρηματικά δάνεια, η οποία αντιστοιχεί στο 80% του κεφαλαίου του δανείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα και, όπως έχει δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αυτή τη φάση «θα έχει μεγαλύτερο ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο για τις πολύ μεγάλες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα νέα δάνεια, το ύψος των οποίων θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, περισσότερο από 80% (2,5 δισ. ευρώ) θα δοθούν σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις και «μόνο» τα 500 εκατ. ευρώ στις μεγάλες. Ειδικότερα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κατανεμηθούν δάνεια 2 δισ. ευρώ και στις μεσαίες άλλα 550 εκατ. ευρώ, ενώ στις μεγάλες θα δοθούν δάνεια 500 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, στην πρώτη φάση του προγράμματος, για την οποία υπήρξαν πολλά παράπονα από τον επιχειρηματικό κόσμο, μόνο 1,5 δισ. ευρώ δανείων κατευθύνθηκαν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τη «μερίδα του λέοντος», δηλαδή 2 δισ. ευρώ, έλαβαν οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

περισσότερα εδώ
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.