Αναβρασμός για τις απολύσεις στην Πειραιώς - Τι απαντά η τράπεζα

Αναβρασμός επικρατεί για τις 24 απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΤΟΕ. Εξηγήσεις δίνει η τράπεζα με ανακοίνωσή της.
Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της συνδικαλιστικής ένωσης των εργαζομένων σε τράπεζες, με αφορμή τις 24 απολύσεις υπαλλήλων.
Η Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) προκήρυξε για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ για σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιεί στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί.

Κλειστή η οδός Αμερικής λόγω της συγκέντρωσης της ΟΤΟΕ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΟΤΟΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας.
Λόγω της συγκέντρωσης, το πρωί της Τετάρτης, έκλεισε η οδός Αμερικής, από το ύψος της Σταδίου.
Οι τραπεζοϋπαλλήλοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις των 24 συναδέλφων τους.

Τι ανέφερε η Πειραιώς για τις 24 απολύσεις

Ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με τις 24 απολύσεις εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Τράπεζα τονίζει ότι πριν τις απολύσεις, είχαν γίνει «επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της απασχόλησης των 24 ατόμων στον Όμιλο».
Η Πειραιώς σημειώνει ότι οι προσπάθειες απορρίφθηκαν από τους εργαζομένους.
«Συγκεκριμένα, με τη μη αποδοχή της πρότασης να μετακινηθούν στην Ιntrum, όπου μεταφέρθηκε το αντικείμενο της εργασίας τους, με πλήρη διασφάλιση της θέσης απασχόλησης, των δικαιωμάτων (εργασιακών και ασφαλιστικών), των προνομίων (χαμηλότοκα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα κλπ), και μπόνους 9 μισθών, η Τράπεζα, εφαρμόζοντας τη συμφωνία της ΟΤΟΕ, πρότεινε εναλλακτικές δυνατότητες, τόσο για την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας στο Όμιλο όσο και για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου», επισημαίνει η Πειραιώς.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν προτάσεις που περιλάμβαναν: απασχόληση σε καταστήματα του δικτύου, απασχόληση σε θυγατρική της τράπεζας στην Αττική, πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με ενισχυμένες απολαβές.
Μετά την απόρριψη των προτάσεων, η Τράπεζα Πειραιώς «αναγκάστηκε να προχωρήσει στην μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.