Η διαφορά του ελευθερωμένου κράτους από το κατεχόμενο

H διαφορά του ελευθερωμενου κράτους από το κατεχόμενο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2/12/2022
Η Συρία δεν είναι Ελλάδα - Σε μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία στο ανατολικό Χαλέπι και βγαίνουν τα ΜΜΜ,,
,ΕΔΩ ΤΑ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΥΠΉΡΧΑΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 

Στρατής Μαζίδης

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Hussein Diab, περιφερειάρχη Χαλεπίου, διαπιστώνει τη χαοτική διαφορά της εμπόλεμης Συρίας με την Ελλάδα της Ευρωζώνης.

Μόλις πριν μία εβδομάδα ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε τη μεγάλη συνοικία του Hanano στο ανατολικό Χάλεπι και ο Diab ανακοινώνει την άμεση λειτουργία των σχολείων και όχι μόνο.

Σε χρόνο ρεκόρ οι πυροτεχνουργοί αποναρκοθέτησαν το Hanano και εξουδετέρωσαν όλα τα κρυμμένα εκρηκτικά των ισλαμιστών και η συνοικία αρχίζει να αποκτά πάλι ρυθμούς φυσιολογικής ζωής.

Ως εκ τούτου περί τις 100 οικογένειες, ήτοι 600 άνθρωποι, επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την προσωρινή φιλοξενία τους σε κέντρα του Χαλεπίου ενώ ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του εργάζονται όλο το 24ωρο ώστε να αποκατασταθούν όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες για τους κατοίκους του Hanano.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μέα στην επόμενη εβδομάδα, αφού παρέμειναν κλειστά για περισσότερα από τέσσερα χρόνια λόγω των τρομοκρατών και τα δημόσια λεωφορεία θα εμφανιστούν σύντομα ξανά στους δρόμους. Επίσης τονίζουμε ότι τρόφιμα, καύσιμα και όλες οι απαραίτητες προμήθειες θα παρασχεθούν στις οικογένειες της περιοχής».

Η Συρία όπως διαπιστώνετε δεν είναι Ελλάδα, διαθέτει οργανωμένο σοβαρό κράτος, το οποίο λειτουργεί υπό αντίξοες συνθήκες όντας στελεχομένο από ανθρώπους με ιδιαίτερη αίσθηση καθήκοντος και όχι βολεμένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ 
ΠΗΓΗ,,http://www.freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.