Αποχωρεί η CISCO από την Ελλάδα – Ακόμη χωρίς απαντήσεις για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα στην τηλεκπαίδευση


Τέσσερα χρόνια μετά από την άφιξή της, η CISCO αποχωρεί από την Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, με το δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη να κατηγορεί την εταιρεία για μη καταβολή των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, ύψους 147.300 ευρώ, που μεταφέρονταν στους δημότες.

Η εταιρεία είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο το 2021, όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαπίστωσε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς παραχωρήθηκαν παρανόμως στη CISCO ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας.

Η επένδυση της CISCO είχε διαφημιστεί έντονα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας.

Αποτελούσε μια από τις πλέον διαφημιζόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα από πλευράς κυβέρνησης, ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο υλοποιήθηκαν αυτοί οι στόχοι και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μνημόνια με την εταιρεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη επένδυση δεν ωφέλησε στο ελάχιστο την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά της, πάντως, η αμερικανική εταιρία κάνει λόγο «για επίτευξη των στόχων και με το παραπάνω».

Εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2020 με φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προωθούσε την επένδυση ως ένα σημαντικό βήμα για την τεχνολογική αναβάθμιση της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν είχε τη χρήση για την οποία όλοι προσδοκούσαμε», ανέφερε, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.