Στ. Κασσελάκης: Κατάργηση οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ-επανασύσταση με διαφορετική δομή και αντίληψηΟ Κασσελάκης σήκωσε το γάντι των «87» μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν κείμενο συμβολής ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης και πρότεινε την κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φτάνοντας μέχρι τα καθοδηγητικά όργανά του. Παράλληλα, άφησε αρκετές αιχμές για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί κριτικά το τελευταίο διάστημα, επιμένοντας παράλληλα στην πρωτοκαθεδρία του στις κινήσεις της Κεντροαριστεράς.


«Δεν περίμενα, για να τα λέμε όλα, ότι θα δεχτώ κριτική γιατί μετά την μεγάλη αναταραχή του Φεβρουαρίου, η οποία ομόφωνα κατέληξε σε πολιτική απόφαση μέσα από το συνέδριό μας και ενόσω ήμουν στρατιώτης, υπηρετώντας την πατρίδα μου, να εγκαλούμαι ότι δεν συνεδρίασα τα όργανα … Και τι έγινε άραγε όταν τον Απρίλιο ήμουν ξανά στην πρώτη γραμμή ως πολίτης;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά υποκριτής δεν είμαι. Και το ίδιο απαιτώ κι από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «στη δική μου «βάρδια» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν την έκλεψα με πραξικόπημα, αλλά μου την έδωσε ο λαός στην κάλπη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ».

«Ακούω τους πάντες, καρτερικά, όσο σκληροί και είναι»

«Ακούστε προσεκτικά! Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και η τοξικότητα δεν με εκπροσωπεί, δεν την θέλω» είπε, συμπληρώνοντας πως «δεν τιμώρησα κανέναν τάχα για την έκφραση των πολιτικών του απόψεων. Ακούω τους πάντες, καρτερικά, όσο σκληροί και να είναι μαζί μου» «φωτογραφίζοντας» με ένα λογοπαίγνιο την κριτική του Θανάση Καρτερού, ενώ «δεν δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να κάνει bullying σε οποιονδήποτε στο όνομά μου. Αλλά ζητώ από όλους συντροφικότητα και συλλογικότητα, όπως επιβάλει το κοινό μας συμφέρον», σημείωσε.

«Ζητώ επίσης να κοιτάζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Σε αυτό είμαι κάθετος: δεν θα επιτρέψω σε κανέναν – όποιος κι αν είναι – να βλάψει το κόμμα μας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ», απαντώντας στα στελέχη του κόμματος που προτάσσουν τη δυναμική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Αποδεχτείτε τη συναίνεση των cookies

«Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι τρόπος για να ζεις, να βιοπορίζεσαι δηλαδή. Και όσο εγώ είμαι πρόεδρος αυτό θα τηρηθεί απαρέγκλιτα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «θέσπιση ασυμβίβαστων, ώστε να τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής των θολών διαχωριστικών γραμμών και των ισορροπιών. Χωρίς φράξιες και επετηρίδες» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας εμμέσως την εποχή Τσίπρα.

Κατάργηση Οργάνων και Οργανώσεων

Ως προς τις Καταστατικές αλλαγές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε να καταργηθεί όλη η υφιστάμενη οργανωτική δομή του κόμματος, ενώ στα πρότυπα της ιδιωτικής οικονομίας έθεσε ζήτημα στοχοθεσίας και «ετήσιου πλάνου».

«Να ενεργοποιήσουμε τις Δημοτικές Επιτροπές Μελών, καταργώντας τις ΟΜ, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο Ψηφιακές Συνελεύσεις Μελών, επιφορτισμένες με:

τη Διαβούλευση Θέσεων & Προγράμματος.

τα Εσωτερικά Δημοψηφίσματα και

τις Προκριματικές Εκλογές.

Να καταργήσουμε τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών.

Να αντικαταστήσουμε την Κεντρική Επιτροπή με το Εθνικό Συμβούλιο Μελών (ΕΣ.ΥΜ.), το οποίο θα αποτελείται από 201 μέλη (στα οποία θα μετέχουν ex officio 20 Συντονιστές & 20 Αναπληρωτές Συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών). Το όργανο αυτό:

Θα συνεδριάζει 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) όπου και θα καταρτίζει και επισκοπεί το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος. Ειδικότερα :

Ιανουάριος: Ετήσιο Πλάνο Δράσης (Action Plan).

Ιούλιος: Εκτίμηση του βαθμού υλοποίησης του πλάνου δράσης και ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, θα λαμβάνει σχετικές αποφάσεις.

Θα εκλέγει τον/την Γραμματέα, τον/την Συντονιστή/τρια Οργανωτικού και την Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος.

Θα εκλέγει το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών.

Θα εκλέγει τους Συντονιστές & Αναπληρωτές Συντονιστές των Τμημάτων.

Στη θέση της Πολιτικής Γραμματείας, προτείνω το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών, το οποίο θα αποτελείται από 21 Μέλη:

τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Συντονιστή Οργανωτικού του κόμματος, τον Επικεφαλής της Κ.Ο (σε περίπτωση που ο Πρόεδρος δεν είναι βουλευτής), τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κ.Ο.

Θα συμπληρώνεται με την εκ περιτροπής ετήσια συμμετοχή κατά 50% των βουλευτών της ΚΟ και κατά 50% των συντονιστών των Τμημάτων

Τέλος, προτείνω την Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης.

υτά πρέπει να συζητήσουμε. Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε από τώρα μέχρι το Καταστατικό μας Συνέδριο, το οποίο προτείνω να γίνει το πρώτο σ/κ του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, μόνο μέσα από Καταστατικό Συνέδριο μπορούν να εγκριθούν αλλαγές στο ισχύον καταστικό, και όχι μέσω δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 53.

Για την Κεντροαριστερά, «να λειτουργήσει ως η ηγέτιδα πολιτική δύναμη όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου» τόνισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας ότι «σοβαρή πολιτική δεν μπορεί δυστυχώς να είναι ο κατάλογος των επιθυμιών μας. Είναι πάντα πιο πολύπλοκο».

Ο τράγος, η έλαφος και ο… τραγέλαφος

Ο ίδιος έκανε λόγο για συμφέροντα «που κινούν τις ηγεσίες- μαριονέττες», αλλά και για «τραγέλαφο» αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά. Όπως είπε, «κανείς δεν αρνείται ότι χρειάζονται συγκλίσεις. Αυτές όμως θα γίνουν συντεταγμένα, με διαφάνεια μπροστά στα μάτια όλου του προοδευτικού κόσμου και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων». Την ίδια ώρα, «το να κλείσουμε οποιαδήποτε συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες με άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα μεγαλύτερο άθροισμα ποσοστών, για μένα θα ήταν ανήθικο», τόνισε.

«Πέρα όμως από ανήθικη, θα ήταν κι ατελέσφορη μια τέτοια συμφωνία. Γιατί το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις θα ήταν ο «τραγέλαφος», αυτό δηλαδή που στην γλώσσα μας είναι συνώνυμο του γελοίου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ακόμη πως «είδατε τα Ελληνικά μου πόσο έχουν βελτιωθεί».

«Για να κλείσει λοιπόν αυτό το κεφάλαιο θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί επιμένω τόσο στην σταδιακή και «από κάτω προς τα πάνω» σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Διότι πρώτον, ενώσεις δια της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά, όσο διεφθαρμένο κι αν ήταν» επισήμανε, προσθέτοντας πως «ούτε αντιμετώπισαν ποτέ αποτελεσματικά τους κινδύνους που έρχονται από την ακροδεξιά». «Ακόμη και στην Γαλλία ο αριστερός συνασπισμός αφαίρεσε από τον Μακρόν κι όχι από την Λεπέν, η οποία πήρε 33%» πρόσθεσε.


Στην ίδια κατεύθυνση, «τέτοια εγχειρήματα έχουν ως προαπαιτούμενο την επίτευξη μέγιστης ψυχικής και πολιτικής ενότητας σε επίπεδο μελών, ψηφοφόρων, εκπροσώπων σε συλλογικούς φορείς και βουλευτών. Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι στην ελληνική Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χειροκροτούν πια συχνά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ παρατήρησε ότι «πρέπει πρώτα να έχει σχηματιστεί και δοκιμαστεί μια κρίσιμη πολιτική μάζα ακηδεμόνευτη, που δεν την κρατά κανείς από πουθενά».

«Δεν είμαστε ένα κανονικό κόμμα εξουσίας»

«Θα πείτε ναι, αλλά έτσι πάει πολύ μακριά η βαλίτσα; Πράγματι, αλλά αν δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε θα καταλήξουμε σε μια πασαρέλα προσώπων, άνευ νοήματος» δήλωσε, για να συμπληρώσει πως «δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα ιστορικό προηγούμενο που οι ψεύτες κέρδισαν για τρίτη φορά την κοινωνία, ιδίως όταν απέναντί τους συνάντησαν μία αξιόπιστη πρόταση που κατοχυρώνει τα συμφέροντα των πολλών και περιστέλλει την αντικοινωνική δράση των κάθε λογής συμφερόντων που κινούν τις ηγεσίες- μαριονέττες». Ακόμη, έκανε λόγο για μια τεράστια προπαγάνδα, «διογκώνοντας τα όποια μου λάθη και φυσικά αποσιωπώντας τα όποια καλά έχω καταφέρει να προσφέρω ή προσπαθώ να προσφέρω», όπως είπε, για να απευθυνθεί προς το σώμα, λέγοντας πως «θα σας στεναχωρήσω, αλλά δεν είμαστε ένα κανονικό κόμμα εξουσίας».

Για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και του 2023, «είχαμε τεράστια φθορά, επειδή ακριβώς η κομματική νομενκλατούρα έδινε καθημερινά μάχες χαρακωμάτων για τη δική της επιβίωση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την απαίτηση να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, ενώ «πυροβόλησε» τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας ότι «φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις βουλευτικές τους έδρες, -τις δικές σας έδρες- ωστόσο πλέον έχουν απωλέσει κάθε νομιμοποίηση. Όχι μόνο ηθική, αλλά και πολιτική».


Την ίδια ώρα, «οι άνθρωποι που μας ψηφίζουν -πιστέψτε με- το μόνο που περιμένουν από εμάς, είναι να δουν την ψήφο τους να πιάνει τόπο με θετικές πρωτοβουλίες. Δεν νοιάζονται για την ατομική ατζέντα κανενός μας» είπε με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε την ατζέντα της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και κατέθεσε πρώτος τον οδικό χάρτη για να έχει επιτυχία και για να αποδώσει καρπούς μια μεγάλη προσπάθεια».

Για την επόμενη φάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημείωσε ότι στόχος είναι μια γνήσια προοδευτική κυβέρνηση, «η οποία δεν θα έχει εμμονές ούτε θα θεωρεί ταξικούς αντιπάλους 1.000.000 ελευθεροεπαγγελματίες, εμπόρους και μικρομεσαίους» αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές του παρελθόντος, περιγράφοντας μια «μεγάλη κοινωνική συμμαχία των μη προνομιούχων Ελλήνων που το δίκιο τους έμεινε μισό. Και μέσα σε αυτή την συμμαχία μιλώ και για έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος θα εκπέμπει με ειλικρίνεια το μήνυμα ότι η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι τρόπος για να βιοπορίζεσαι», «φωτογραφίζοντας» το κομματικό παρελθόν.

Εξι προκλήσεις

Ταυτόχρονα, «έχουμε μπροστά μας 6 μεγάλες προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να δώσουμε άμεσα πειστικές απαντήσεις, ρεαλιστικές προτάσεις και κοστολογημένες λύσεις», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, σταχυολογώντας:

Την πλήρη μεταρρύθμιση και θεσμική θωράκιση ενός κράτους δικαίου αντάξιου προηγμένης ευρωπαϊκής χώρας και όχι χώρας έρμαιου παρεών και διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας,

Την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης.

Την περιβαλλοντική πρόκληση.

την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Αίσθηση προκάλεσε, ακόμη, το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης ενέταξε και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό κύκλο που έχει προκαλέσει κόπωση στους πολίτες, αναφέροντας πως «από το «λεφτά υπάρχουν» και την χρεωκοπία, μέχρι τα μνημόνια και το δημοψήφισμα, αλλά και μετά την έξοδο από τα μνημόνια που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως μετά από τα ψέματα και τις συγκαλύψεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ο μέσος πολίτης της χώρας μας αισθάνεται μια απέραντη κόπωση και διακατέχεται από ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα».

Τη θέση μας στον κόσμο και η προστασία των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Έχουμε στα Ανατολικά μας έναν κατά τεκμήριο καλό λαό, που όμως διοικείται από ένα καθεστώς με αναθεωρητικές βλέψεις» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «με δυνατό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα συμφέροντα που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, το Αιγαίο, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο μία ενιαία ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης αδυνάμων θα προσκρούσουν σε τοίχο. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του κου. Μητσοτάκη».


Αναγνωρίζοντας ότι «δεν επιτύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι απλά διατηρήσαμε τη δεσπόζουσα θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι αυτό συνέβη, «διότι εκλογές χωρίς χρήματα σημαίνει εκλογές με μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας», προχωρώντας σε μια ανάλυση των οικονομικών του κόμματος.


Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «την τετραετία 2015-2018 με διπλές εθνικές εκλογές και δημοψήφισμα, και συνέδριο, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 22,7 εκ. από τα οποία τα 7,4 δόθηκαν για την εξόφληση Δανείου. Δηλαδή την τετραετία 15-18 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 15,3 εκ. Την τετραετία 2019-2022 με διπλές εκλογές εθνικές και ευρωεκλογές, και συνέδριο με εκλογή προέδρου και ΚΕ: Είχαμε κρατική χρηματοδότηση 35 εκ από τα οποία τα 4,1 δόθηκαν για την ολική εξόφληση του δανείου. Δηλαδή την τετραετία 19-22 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 30,9 εκ, διπλάσια δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία. Το 2023 με διπλές εθνικές εκλογές και Αυτοδιοικητικές, και με εσωκομματικές εκλογές, η κρατική χρηματοδότηση που λάβαμε ανήλθε στα 11,5 εκ. Για το 2024, η τακτική χρηματοδότηση θα ανέλθει στα 4,5 εκ».

Ταυτόχρονα «προσπαθούμε να στηρίξουμε την Αυγή και το Κόκκινο», όπως δήλωσε, αναφέροντας πως για το 2015, η δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέσα ήταν 969,000 ευρώ, ενώ «το 2019, σκαρφάλωσε στα 3,1 εκ. Το 2021, στα 3,6 εκ. Και φέτος, προβλέπεται να ανέλθει στα 4,1 εκ». Στο πλαίσιο αυτό, «έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά μέσα του κόμματος. Και γι’ αυτό θα συγκαλέσω εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα. Να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, επιχειρώντας να αναλάβει την ευθύνη μαζί με τα μέλη των κομματικών οργάνων.


Ηθικά δεν ήταν λάθος το Πόθεν Έσχες

Επιστρέφοντας στα αίτια της ήττας, «είχα απέναντί μου όλο το σύστημα προπαγάνδας Μητσοτάκη που κάθε μέρα, επινοούσε έναν νέο τρόπο να δολοφονήσει την αξιοπιστία μου, την προσωπικότητά μου και την αξία του λόγου μου» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «έκανα όμως και λάθη», καθώς «ερχόμενος από μια άλλη χώρα, όπου η μόνη σου πιθανότητα να νικήσεις είναι να λες την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, γιατί αν πεις ένα ψέμα, την επόμενη μέρα θα πρέπει να έχεις παραιτηθεί, έλεγα και παρουσίαζα τα πράγματα με τον τρόπο που ήξερα: με την αλήθεια μου», όπως σημείωσε.

«Κι αποδείχτηκε ότι αυτό, δηλαδή να μην αφήνω τίποτα αναπάντητο και να μην κρύβω ούτε καν την ιδιωτικότητά μου, δεν εκλήφθηκε ως απόλυτη διαφάνεια από πλευράς μου, αλλά ως προσπάθεια υπερπροβολής» συνέχισε, απαντώντας στις αιτιάσεις και εσωκομματικών του συμμάχων, ενώ «ήταν άραγε λάθος μου ότι δημοσίευσα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για να μην αφήσω να σέρνεται το ψέμα αναπάντητο; Εκλογικά ίσως ήταν. Ηθικά όμως δεν ήταν. Κι ίσως μακροπρόθεσμα να αναδειχθεί και ως υπόδειγμα μίμησης για άλλους».

«Καλώ από αυτό το βήμα τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του να δημοσιοποιήσουμε τις δηλώσεις μας. Είπαν ότι τις κατέθεσαν κι αυτοί. Ας τις δημοσιοποιήσουμε λοιπόν όλοι μαζί. Αύριο! Όχι το 2025 μετά τον έλεγχο από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σταχυολογώντας ακόμη στα αίτια της ήττας πως «δεν είχαμε τον χρόνο και δεν είχαμε, αν θέλετε, την λειτουργική ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε με τους υπάρχοντες ανθρώπινους πόρους μια τόσο σύνθετη πρόκληση όπως οι εκλογές σε όλη την Επικράτεια».

«Παρότι τρέξαμε, παρότι αξιοποιήθηκαν όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής σε όλες τις περιφέρειες, εντούτοις είχαμε ευδιάκριτες και μη αποδεκτές για κόμμα εξουσίας οργανωτικές αδυναμίες. Κι αυτό είναι εύκολο να το ρίξουμε σε πρόσωπα. Αλλά θα ήταν άδικο» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, διαπιστώντας πως «συνολικά το κόμμα μας πάσχει». «Και χρειάζεται εξορθολογισμό και ανανέωση. Χρειάζεται ενδυνάμωση, αλλά και εκσυγχρονισμό στη οργανωτική του λειτουργία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.