Ελληνικά F-16 για την Ουκρανία και ζητούνται επειγόντως τεχνικοί για τη συντήρηση τουςΕλληνικά F-16 για την Ουκρανία και ζητούνται επειγόντως τεχνικοί για τη συντήρηση τους

Υπάρχει πιθανότητα να στείλει η Ελλάδα τα 32 F-16 block που διαθέτει ή κάποια απ΄ αυτά στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Ρώσων; Οι φήμες οργιάζουν και η ελληνική κυβέρνηση σιωπά, αν και είναι βέβαιο ότι «κάτι έχει πάρει το αυτί» της απ΄ όσα ακούγονται όλο και πιο έντονα…

Πηγές του ΥΠΕΘΑ αλλά και του ΓΕΕΘΑ δηλώνουν άγνοια για το θέμα και ο λόγος που δεν «βάζουν το χέρι τους στη φωτιά», είναι ότι ποτέ , κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο για το τι έχει συμφωνήσει η «επιτελική ομάδα» του Μαξίμου. Ο κ.Δένδιας το γνωρίζει καλά αυτό, γιατί το έχει ζήσει όσο ήταν ΥΠΕΞ. Κάμποσες φορές βρήκε μπροστά του «πρωτοβουλίες» του Μαξίμου για τις όποιες δεν είχε ενημερωθεί.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ενημερωθούμε από κάποιο ευχαριστήριο μήνυμα του κ.Ζελένσκι για F-16 που του παραχωρήσαμε. Να θυμίσουμε μόνο ότι το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μας έχει ευχαριστήσει δημοσίως για τα Stinger που τους δώσαμε.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αεροπορικό στόλο από μαχητικά αεροσκάφη ,κυρίως μεταχειρισμένα F-16. Ουκρανοί πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται σε αυτόν τον τύπο αεροσκαφών.

Αυτός ο μάλλον καταδικασμένος αεροπορικός στόλος θα αποτελείται από παλαιότερες εκδόσεις του  F-16, όπως τα block 30 που διαθέτει η ελληνική ΠΑ. Τα αεροσκάφη δεν χρειάζονται μόνο πιλότους αλλά και έμπειρο τεχνικό προσωπικό. Αυτό είναι ίσως σημαντικότερο από τους χειριστές που θα τα πετάξουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι χειριστές που θα πετάξουν αυτά τα αεροσκάφη εκπαιδεύονται στη Ρουμανία. Η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών έχει δώσει …δουλειά σε ιδιωτικές εταιρείες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν «βγει στην πιάτσα» και ζητούν τεχνικούς F-16. Η οικονομική τους προφορά και οι παροχές τους είναι πολύ ελκυστικές. Το πόσο «καίγονται» για τεχνικούς φαίνεται και από τις ιστοσελίδες εταιρειών που ζητούν εναγωνίως τεχνικούς για F-16.

Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο η ελληνική ΠΑ να αντιμετωπίσει ένα κύμα φυγής τεχνικών F-16. Πρώτον γιατί είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και δεύτερον είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στο ΝΑΤΟ.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.