Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος μπαίνει στο deal «Bright» – «DBC diadikasia», που αλλάζει το χάρτη στις ισορροπίες των μεγάλων project του Δημοσίου σε πληροφορική – ψηφιοποιήσεις!


Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος μπαίνει  στο deal «Bright» – «DBC diadikasia», που αλλάζει το χάρτη στις ισορροπίες των μεγάλων project του Δημοσίου σε πληροφορική – ψηφιοποιήσεις!

Ο ισχυρός άνδρας της ακτοπλοΐας και νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ «παίζει μπάλα» και στο νέο Ελ Ντοράντο των μεγάλων έργων πληροφορικής του Δημοσίου, υπό τις ευλογίες (;) του Μαξίμου!

Αποκαλύψαμε προ ημερών από το Radar ότι η ανερχόμενη εταιρία Bright Business Solutions, εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού στο Χαλάνδρι, που επεκτείνεται ραγδαία σε πλήθος εξειδικευμένων τομέων διαχείρισης πολύ σοβαρών project του Δημοσίου, κινείται επιθετικά στο κομμάτι των εξαγορών, με τις φήμες της αγοράς να λένε πως πλέον η Bright βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση μέρους (30%) ή πλειοψηφικού πακέτου (άνω του 51%), της πασίγνωστης εταιρίας «DBC diadikasia» του Χρήστου Καινούριου!

Μια εκ των κορυφαίων συμβούλων επιχειρήσεων στην Ευρώπη και με ένα ιλιγγιώδες ανεκτέλεστο που ξεπερνά τα 85 εκατ. ευρώ!

Κύκλοι της αγοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ύπαρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται με μυστικότητα εδώ και καιρό, λένε ότι πρόκειται για ένα deal που είναι win win και για τους δύο και το οποίο στο βαθμό που υλοποιηθεί, θα καταστήσει την Bright νέο πανίσχυρο παίκτη στην ελληνική σκηνή, που θα δύναται μέσω της διεύρυνσης και επέκτασης της να καθορίσει τους όρους και να «μοιράσει» το παιχνίδι στους τομείς δραστηριοποίησης και εμπλοκής της, ειδικά στα μεγάλα έργα, την πληροφορική και τις ψηφιοποιήσεις του Δημοσίου!

Ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για συμμετοχή στο υπό εκκόλαψη deal έχει επιδείξει και ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, ένα πρόσωπο της επικαιρότητας πλέον μετά την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος – ο οποίος έχει πραγματοποιήσει επαφές και συζητήσεις με τους μετόχους και των δύο εταιρειών– φέρεται να θέλει να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο deal Bright – «DBC diadikasia» με ένα ποσό της τάξης πέριξ των 30 εκατ. ευρώ, χωρίς να διασαφηνίζεται εάν θα αποκτήσει ποσοστό των μετοχών της συγχωνευμένης εταιρίας που θα προκύψει ή θα αποκτήσει αυτόνομα το 30% της «DBC diadikasia», με πιθανότερη την πρώτη εκδοχή, καθώς ο γνωστός εφοπλιστής θέλει να μπει γερά στο κομμάτι της πληροφορικής και των ψηφιοποιήσεων, που αποτελεί άλλωστε και το Ελ Ντοράντο των έργων του Δημοσίου!

Και μάλιστα με τις ευλογίες (;) του Μεγάρου Μαξίμου, όπως υποστηρίζουν επιχειρηματικοί και πολιτικοί κύκλοι!

Μια αγορά όπου θα κονταροχτυπηθούν πάνω και κάτω από τη ζώνη, όλοι οι ισχυροί παίκτες της επιχειρηματικής πιάτσας, αλλά και οι νεώτεροι που έχουν εισέλθει ως επιλογές της κυβέρνησης και του ευρύτερου περιβάλλοντος του ΠΘ!

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το deal είναι ένα βήμα πριν την οριστική υλοποίηση του και πως οι δυο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια, σε μια συμφωνία δεκάδων εκατ. ευρώ!

Radar gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.