Ξεπουλώντας και τη Λάρκο
Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκαλεί την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι επικεφαλής των οποίων ανέφεραν τα εξής:

Δ. Κουτσούμπας: Στο πλευρό των εργαζομένων, μέχρι τη δικαίωσή τους

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία όλης της χώρας, με τους φορείς του λαϊκού κινήματος που τους συμπαραστέκονται εδώ και πολλά χρόνια. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με το ΚΚΕ», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβασή του σήμερα στην ολομέλεια. «Κύριοι της κυβέρνησης, θα σας το πούμε απλά και κατανοητά. Αυτή την κατάπτυστη τροπολογία πρέπει να την πάρετε πίσω, εδώ και τώρα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν προσχήματα. Αυτό που κάνετε είναι ντροπή είναι πραγματικό έγκλημα. Μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών και για το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα μας βγάλετε όλους τρελούς λέγοντας ότι η τροπολογία δεν αφορά απολύσεις. Προσπαθείτε για μια ακόμα φορά να ολοκληρώσετε το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, σε βάρος των εργαζομένων στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Καστοριά», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους μέσα και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση. Μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα χωρίς να λείπει από τη θέση του κανένας. Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη. Arrivederci», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αντισυνταγματική η αεροπλανική τροπολογία


«Ήρθε αεροπλανικά μια αντισυνταγματική τροπολογία, προκειμένου να στερήσει από 781 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, την εργασία τους, τη ζωή τους, το βιός τους, το μόχθο τους, τα σπίτια τους», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι η τροπολογία κατατέθηκε μια ημέρα προτού εκδικαστεί η προσφυγή των εργαζομένων για να προστατεύσουν την εργασία τους. «Ο δικαστής αποφάσισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι εργασίες τους. Εσείς όμως καταθέσατε μια αντισυνταγματική τροπολογία, το βράδυ της Δευτέρας και επιχειρήσατε να παρέμβετε στη δίκη, εσείς που σέβεστε τη δικαιοσύνη. Εσείς καταθέσατε την τροπολογία και ήρθε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δικαστήριο, νομικός και είπε ότι το δημόσιο θέλει να παρέμβει στη δίκη και ότι υπάρχει τροπολογία και άρα δεν έχει αντικείμενο η δίκη. Ο δικαστής όμως απάντησε ότι μια τροπολογία που δεν έχει ψηφιστεί δεν μπορεί να επηρεάσει τη δίκη», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Κυρ. Βελόπουλος: Θυσιάζετε τους εργαζόμενους για χάρη του επενδυτή

«Για εμάς δεν υπάρχει νόμος που να είναι πιο ισχυρός από την ανάγκη των ανθρώπων. Η ανάγκη των ανθρώπων είναι για δουλειά και η δουλειά είναι δικαίωμα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και χαρακτήρισε απαράδεκτη την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. «Και τον εαυτό σας αδικείτε με τέτοια παρέμβαση στη δικαιοσύνη που επιχειρήσατε αλλά και η αδικία σε βάρος των εργαζομένων είναι κατάφωρη», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν έχετε πάρει το μήνυμα των εκλογών. Συνεχίζετε με αλαζονεία. Όμως εδώ χρειάζεται λύση στο πρόβλημα. Εγώ δεν θα σας πω ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης, γιατί μπορεί να γίνει. Δεν θα σας πω ότι μπορεί να φέρει λεφτά στην Ελλάδα, γιατί μπορεί να φέρει. Θα σας πω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να έχουν δουλειά οι άνθρωποι. Και δεν μπορείτε να θυσιάζετε όλους αυτούς, γιατί ένας επενδυτής θέλει χωρίς αυτούς την εταιρεία, για να μην πληρώσει τίποτα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Δ. Νατσιός: Δεν μπορεί το κράτος να νομοθετεί προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών

Στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, σε παρέμβασή του στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια της Βουλής. «Δεν μπορεί το κράτος να νομοθετεί προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών. Ενώ είχε περάσει νόμος από το 2020, με υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, να πουληθεί η ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία, είναι ο ίδιος υπουργός που φέρνει τροπολογία για να πουληθεί η ΛΑΡΚΟ, σε κατάσταση παύσης λειτουργίας. Είναι μια τροπολογία που ήρθε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings, χωρίς να ενδιαφερθούν για τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Νατσιός και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος άνθρωπος χάνει την εργασία του, ένας γονέας, μια μητέρα γυρίζει στο σπίτι χωρίς υπόσταση. Πολλές φορές έτσι διαλύονται και οι οικογένειες, τραυματίζονται, ανεξίτηλα, παιδιά. Η απώλεια εργασίας είναι από τις μεγαλύτερες απώλειες που μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια και σε μια Ελλάδα μάλιστα που έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Αντί να στηρίξουμε την εργασία των απλών ανθρώπων, των οικογενειαρχών, εμείς  τους γυρνάμε την πλάτη. Πρέπει η κυβέρνηση να ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά αυτή της την απόφαση και να σώσουμε τις οικογένειες της ΛΑΡΚΟ».

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.