Πάτρα: Κόβουν δέντρα για να γλιτώσουν μελέτες και πρόστιμα
Κόβουν δέντρα και ότι άλλο πράσινο μπορεί να έχουν στο οικόπεδο τους, προκειμένου να γλιτώσουν αφενός το οικονομικό κόστος της μελέτης και τα όσα ορίζει η νομοθεσία για τους ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα σε κοντινή απόσταση από περιαστικά δάση, αφενός τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση, που εντέλει, γίνουν έλεγχοι από τον δήμο.

Την τακτική αυτή έχουν ακολουθήσει δεκάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακινήτων της Πάτρας που βρίσκονται κοντά σε περιοχές του Δασυλλίου, του Γηροκομείου, του Κεφαλόβρυσου κτλ. Κήποι και αυλές σπιτιών που ήταν μέσα στο πράσινο, στα δέντρα και στα λουλούδια έχουν μείνει γυμνοί πλέον, με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτά.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στον Max Fm ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου, τονίζοντας «τα αποτελέσματα αυτά έχει φέρει το νομοσχέδιο για την πυροπροστασία που έφερε το κράτος για να απαλλαγεί από τις ευθύνες τις δικές του και να προάγει την ατομική ευθύνη» στην καρδιά μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου.

Οι περιοχές, έτσι, της Πάτρας που «αγγίζει» η νέα νομοθεσία για την πυροπροστασία πρόκειται, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, να γίνουν «κρανίου τόπος», μια εικόνα που σίγουρα μόνο θετική δεν θα είναι στον σχεδιασμό για την «πράσινη» πόλη.

Δεκάδες οι σωροί με κλαδιά

Το γεγονός αυτό, ότι ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες καταπιάνονται με την τακτική του «κόβω δέντρα από το οικόπεδο μου», ίσως να εξηγεί και την εικόνα των δεκάδων σωρών από κλαδιά δέντρων και πράσινων απορριμμάτων που υπάρχει σε πολλές περιοχές εκτός του κέντρου της Πάτρας.

Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Αναστασίου τόνισε ότι ο δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκύψει, έχοντας έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές εταιρίες που θέλουν να κάνουν «κομπόστ», προκειμένου, έτσι, να απαλλάξει, κάπως, την υπερφόρτωση της Ξερόλακκας.

Α. Κολλιόπουλος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.