Σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στις δημοτικές πισίνες στα Τρίκαλα
Τόσο η μικρή όσο και η μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων γέμισαν σταφυλόκοκκο. Τι συνέβη με τη χλωρίωση.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Τρίκαλα από την παρουσία σταφυλόκοκκου στις πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ανέφερε ότι ο σταφυλόκοκκος αναπτύχθηκε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα τόσο στη μικρή όσο και στη μεγαλύτερη πισίνα.

«Κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα ελέγχους. Ο πρώτος δεν έδειξε κάτι, ο δεύτερος ωστόσο που έγινε την Παρασκευή, έδειξε ότι και οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο», είπε.

Άμεσα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στη μικρή πισίνα και αναμένεται να παραδοεθεί προς χρήση.

Ωστόσο, η μεγάλη πισίνα δεν είναι βέβαιο πότε θα παραδοθεί προς χρήση.

«Το ζητούμενο είναι να παραδοθεί η πισίνα χωρίς πρόβλημα και ανασφάλεια για τους κολυμβητές», τόνισε ο κ. Λάππας.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων, σύμφωνα με το Trikalanews.gr, λειτουργεί με τεράστια επιβάρυνση υποδεχόμενο καθημερινά τα μέλη των αθλητικών συλλόγων και πολίτες κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του νομού, μιας και είναι το μόνο σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Την ίδια ώρα, παρουσιάζει ελλείψεις, όπως για παράδειγμα αυτή του χλωροποιητή, με την κρίσιμη διαδικασία της χλωρίωσης να γίνεται μερικώς «με το χέρι». Ερωτώμενος για το εάν αυτό συντέλεσε στην τόσο απότομη ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου ο κ. Λάππας δεν το επιβεβαίωσε ούτε το απέκλεισε.

Σημειώνεται πως πάρα πολλά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες των αθλητικών συλλόγων είναι αναστατωμένα από την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.