ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ....ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ... ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥΛΑΚΙ ΣΙΔΕΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΟΣΗ   ΕΚΕΙ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

Αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στο Μαρκάτι Κερατέας. Βελτιωμένη αντίθετα είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πλάκας Κερατέας όπου το μεσημέρι είχαν σταλεί τρία μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών ενώ κάηκαν και τουλάχιστον τρία σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν. Για την κατάσβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν το έργο τους όλο το βράδυ για να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις. Η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχείρησαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία.

Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.

Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αστυνομία ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.