Εξόφληση ΕΛΓΑ 110 εκατ. σε 32.500 πληγέντες μέχρι 30 Ιουνίου λέει ο ΜητσοτάκηςΕξόφληση ΕΛΓΑ 110 εκατ. σε 32.500 πληγέντες μέχρι 30 Ιουνίου λέει ο Μητσοτάκης

Έως 30 Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί με 110 εκατ. ευρώ οι περίπου 32.500 δηλώσεις ζημιάς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2023, όπως δεσμεύτηκε σε ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης μελών της κυβέρνησης και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Σε αυτήν, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για οριστική εξόφληση των αποζημιώσεων έως τις 30 Ιουνίου. «Τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα, ήδη έχει μεριμνήσει γι’ αυτό το Υπουργείο Οικονομικών», όπως υπογράμμισε.

Όπως διευκρινίστηκε σε δεύτερο χρόνο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εν λόγω εξοφλήσεις αφορούν 30.000 δηλώσεις ζημίας για φυτική παραγωγή και περίπου 2.500 δηλώσεις για απώλεια ζωικού κεφαλαίου, για τις οποίες έχουν δοθεί αντίστοιχα προκαταβολές 133 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ.Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.