ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑΣ: Σοκ και δέος!Ο Αρχηγός της CIA στην Αθήνα,την ώρα που ξεδιπλώνεται σκάνδαλο κατασκοπείας Ελλήνων σε υψηλότατο επίπεδο υπερ της Ρωσίας!Αγριο παρασκήνιο με...προηγούμενο!


 





H είδηση-εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική για δυο λόγους: εχει “προηγούμενο”συμβάν μόνο πριν 11 χρόνια στο δύσκολο,πολύ δύσκολο 2012 όταν οι Σόϊμπλε-Μέρκελ είχαν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “κατάληψης της Ευρώπης”μέσω των μνημονίων στην Ελλάδα και της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Τότε είχε έρθει στην Ελλάδα αυτοπροσώπως ο Αρχηγός της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας CIA.O Μπαράκ Ομπάμα άρχιζε την δεύτερη τετραετία του στο Λευκό Οίκο και Γερμανία και Ρωσία είχαν αναπτύξει χωρίς ουσιαστική αντίδραση απο τους Αμερικανούς την περίφημη κοινοπραξία με πρόεδρο τον ίδιο τον (πρώην)γερμανό Καγκελάριο Σρέντερ με τρομερό μισθό και δυαντότητα της Ρωσίας να μπει από την ολάνοιχτη γερμανική πόρτα στην Ευρώπη.Οι δυό τους θα κυριαρχούσαν.Η μέθοδος των Γερμανών στην Ελλάδα ιδιαίτερα γνωστή και ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ έχει εξελίξεις.Τεράστιο σύστημα δωροδοκιών,ώστε οι Ελληνες πολιτικοί να είναι αιχμάλωτοι.

Με τη λίστα Λαγκάρντ,ουσιαστικά είχαν “εκτελέσει” τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η “εκτέλεσή” του έγινε απο την ίδια τη Μέρκελ με τον Σαρκοζί στις  Κάννες το 2010.

Κατά σύμπτωση έγραφε το ΒΗΜΑ το 2010 το εξής:

“Κατασκευάζεται ήδη το Σύστημα Αγωγών Φυσικού Αερίου Νord Stream (Νορντ Στριμ) που αποτελεί την μεγαλύτερη εναλλακτική οδό για την εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 1.200 χλμ., θα διέρχεται της Βαλτικής Θάλασσας από την ακτή Ρortovaya (Πορτοβάγια) κοντά στο Vyborg (Βάιμποργκ) της Ρωσίας ως τη γερμανική ακτή (κοντά στο Greifswald, λίγο ανατολικότερα από τα σύνορα με την Πολωνία). Η πρώτη γραμμή του Νord Stream, χωρητικότητας 27,5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2011. Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου θα επιτρέψει την αύξηση της χωρητικότητας του αερίου σε 55 δισ. κυβικά μέτρα...”

Στην Ελλάδα έχουμε το 2012 όταν προχωρά φουλ ο διπλός αγωγός αιχμαλωσίας της Ευρώπης κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ορισμένα στελέχη της είναι “αιχμάλωτα” της γερμανικής σκηνής μέσω της εκτεταμένης διαφθοράς.

Ο Αρχηγός της ΣΙΑ έρχεται στην Αθήνα και στο βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα αισθάνεται την ανάγκη να στείλει μηνύματα για το πόσο σοβαρά οι ΗΠΑ υπερασπίζονται το χώρο που πήραν από τη συμφωνία της Γιάλτας.Γράφει ότι είχε χάσι τον ύπνο του μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Τζάκ Λιού για την προσπάθεια της γερμανικής ηγεσίας να δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και μέσω αυτής την Ευρωπαίή ένωση.

Αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει επίσης ρόλο ολλανδών σε αυτή την προσπάθεια και θυμάται κανείς τον ρόλο του Ολλανδού Ντάϊσενμπλουμ,τον οποίο εξευτέλισε στις κάμερες ενώπιον όλης της Ευρώπης ο Γιάννης Βαρουφάκης,καθόλου,μα καθόλου τυχαία και απολύτως χρήσιμα για την Ελλάδα…

Γράφει χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στη σελ 556:

“…Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έγινε ξαφνικά μια απο τις ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ της οικονομικής και εξωτερικής μας πολιτικής…ασκήσαμε ασφυκτική πίεση για να καταέρουμε την ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να διαμορφώσουν ένα πακέτο ΔΙΑΣΩΣΗΣ της Ελλάδας…

…Και πάλι Ευρωπαίοι ομόλογοί μας είχαν διαφορετικές ιδέες.Για τους Γερμανούς,τους Ολλανδούς και πολλά άλλα μέλη της Ευρωζώνης οι Ελληνες ήταν οι ίδιοι υπαίτιοι των προβλημάτων τους…”

Με αυτή την τελευταία φράση “φωτογραφίζει” Σόϊμπλε-Μέρκελ-Σαρκοζί και Ντάϊσενμπλουμ.


Και οι 4 είναι σήμερα σπίτι τους και ο Σαρκοζί ο πρώτος Γάλλος Πρόεδρος που καταδικάστηκε για ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ…

Ο αγωγός αυτός είναι ο ίδιος που ανατινάχτηκε και σήμερα μέσω του πολέμου στην Ουκρανία ζούμε την διαδικασία πλήρους καταστροφής των γερμανορωσοολλανδικών δομών ελέγχου της Ευρώπης μέσω του φυσικού αερίου.

Ο πόλεμος όμως είναι πόλεμος και χρειάζονται πολεμικά μέσα υπέρτερα,ωστε κάποιος να επικρατήσει του άλλου.

Σε αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή γίνεται μια αποκάλυψη,η οποία απο άγνοια η απο σκοπιμότητα υποτιμήθηκε και δεν προβλήθηκε:

Ενας Ελληνας επιχειρηματίας,άγνωστος στο ευρύ κοινό,αλλά πασίγνωστος σε ανώτερο επίπεδο πολεμικών βιομηχανιών και μυστικών υπηρεσιών συνελήφθη πρίν λίγες ημέρες στη Γαλλία ως κατάσκοπος των Ρώσων!

Οπως θα διαβάσετε στη συνέχεια και εδώ υπάρχει σοβαρή εμπλοκή Ολλανδών,δηλαδή στην ουσία μια προέκταση των γερμανικών χεριών με ωφελημένη από την κατασκοπεία την Ρωσία και την πολεμική της βιομηχανία.

Στην Ελλάδα αιφνιδίως παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση εκκλησιαστικών παραγόντων σε πολιτικές δραστηριότητες τέτοιες που
αναδεικνύουν το Αγιο Όρος και πάλι σε έναν κεντρικό ρόλο.

Θυμηθείτε το 2004 και την 11η Σεπτεμβρίου 2004.Ενα ελικόπτερο που πήγαινε για “μπίζνες” στο Αγιο Όρος κατέπεσε και σκοτώθηκαν επίσημοι(Πατριάρχης κ.α.)μεσα σε φημολογία για πιθανά δρομολόγια του ίδιου του Πούτιν με το ελικόπτερο κλπ ενώ δυο χρόνια αργότερα οι παράνομες και μιζαδόρικες”μπίζνες”ολοκληρώθηκαν με έναν κατάπτυστο συμβιβασμό για το Βατοπέδι,ο οποίος ακυρώθηκε με σφαλιάρα απο τον Αρειο Πάγο το…2022 με πρόεδρο την εντιμότατη δικαστίνα Αγγελική Τζαβάρα,αδελφή του πρώην υπουργού και βουλευτή Κώστα Τζαβάρα…

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου,η οποία εκδόθηκε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ την ύπαρξη του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που λέγεται ΒΑΤΟΠΕΔΙ.

Καθόλου τυχαία όλα αυτά…


Τα συμβαίνοντα στη Ρωσία και στην Ευρώπη κινητοποιούν τις ΗΠΑ και τους…αρχηγούς της CΙΑ.

Τον Αυγουστο του 2000 είχε έρθει στην Αθήνα μεταβαίνοντας στη Μόσχα ο τότε αρχηγός της CΙΑ Ελληνοαμερικανός Τζώρζτ Τένεντ.

Αιτία,ουσιαστικά ήταν η ανατίναξη του υποβρυχίου Κούρσκ κάτω απο μυστηριώδεις συνθήκες σε μια περιοχή με τεράστια σημασία βόρεια της Ρωσίας…

Μετά 12 χρόνια,το 2012,σημειώνεται η δεύτερη επίσκεψη Αρχηγού CΙΑ στην Ελλάδα,κάτω απο τις σοβαρότατες εξελίξεις που περιγράψαμε παραπάνω.

Πέρασαν άλλα 11 χρόνια και τώρα ήρθε στην Αθήνα και πάλι ο αρχηγός της CΙΑ.

Οπως και στις προηγούμενες,έτσι και τώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση,αν και να υπήρχε θα ήταν τυπική.

Γιατί λοιπόν αυτή η τόσο σπάνια επίσκεψη έγινε σε αυτή τη χρονική συγκυρία με το σκάνδαλο των υποκλοπών(θύματα και Αμερικανοί…)σε εξέλιξη και εν μέσω εκλογικής διαδικασίας;

Προφανώς οι λόγοι πρέπει να είναι εξαιρετικά σοβαροί και όχι τυπικοί.

Διαβάστε ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ από το OLYMPIA.GR:

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κατασκοπικό θρίλερ με τη σύλληψη του Έλληνα επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού στο Παρίσι, ιδρυτή και προέδρου του ευρωπαϊκού ομίλου εταιριών Aratos, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας.

«Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες συμμάχους, ο κατηγορούμενος και η ομάδα της Aratos είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας να τροφοδοτήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς» δήλωσε ο εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Τις επαφές και τις σχέσεις του ξεσκονίζει πλέον το FBI, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να είχε πρόσβαση σε αμερικανικά οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα, λόγω των στενών του σχέσεων τόσο με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, όσο και με την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Άλλωστε ο ίδιος δημοσίευε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -πριν κλείσει όλους τους λογαριασμούς του- με τον πρόεδρο της ΕΑΒ Ιωάννη Κούτρα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΑΒ εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 στα οποία τοποθετείται ραντάρ AESA, με τους Αμερικανούς να απαιτούν ειδικά μέτρα φύλαξης των αεροσκαφών για να προφυλάξουν από κατασκοπεία το συγκεκριμένο ραντάρ.

Ο Νίκος Μπογιονικολός αρνείται τις κατηγορίες της βιομηχανικής κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας και αναγνωρίζει ότι υπήρξαν παρατυπίες για εξαρτήματα που έφθασαν σε Ρώσους χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις για τον τελικό τους χρήστη.

Η εμπλοκή της εταιρείας του Νίκου Μπογονικολού Aratos ξεκινάει ήδη από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ,
καθώς εμφανίζεται μαζί με αντιπροσωπεία ολλανδικών εταιρειών, να έχει επαφές με τον υπουργό Oικονομικών Xρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Nίκο Παπαθανάση και τον YEΘA Nίκο Παναγιωτόπουλο.

Οι πληροφορίες της Intelligence Online

Η ιστοσελίδα Intelligence Online δημοσίευσε σειρά πληροφοριών για τον Μπογονικολό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά για σχέσεις του με Έλληνες αξιωματούχους. Και όπως αναφέρει ο Μπογονικολός συνεργαζόταν με πολλές ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες, η τεχνογνωσία των οποίων μπορεί να έχει μεταφερθεί στη Μόσχα.

«Το κατηγορητήριο του Νικολάου Μπογονικόλου στις 16 Μαΐου, μετά τη σύλληψή του στο Παρίσι σε κοινή επίχειρηση DGSI-FBI επτά ημέρες νωρίτερα, προκαλεί ρίγη στη ραχοκοκαλιά της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) κατηγορεί τον Έλληνα επιχειρηματία για εμπλοκή σε βιομηχανικό κύκλωμα κατασκοπείας για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, SVR. Ο Μπογονικόλος, ο οποίος έκτοτε έκλεισε τους ιστοτόπους του και τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποίησε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία Aratos Group για να αποκτήσει εξαρτήματα που η εξαγωγή τους απαγορευόταν στη Ρωσία. Όμως, εκτός από τα πολλά ευαίσθητα εξαρτήματα που πωλήθηκαν παράνομα, η δράση του επέτρεψε επίσης στη Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνικές και εμπορικές πληροφορίες της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Κι αυτό γιατί ο ιστός των εταιρειών στην τροχιά του Μπογονικόλου ήταν ιδιαίτερα ενεργός με αμυντικούς ομίλους στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα. Η Aratos ήταν το προγεφύρωμα πολλών εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο Όμιλος Europa Line στην Ελλάδα και το Βέλγιο, και η Balkanplan, η Zeus Consulting και η Ionian Technologies. Στην Αθήνα, oι εταιρείες του είχαν σχέσεις με στελέχη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου πολλοί από τους συμβούλους του Μπογονικόλου ήταν υποστηρικτές ή ακόμη και ανώτερα μέλη».

Η Intelligence Online αναφέρει ακόμη ότι η Aratos «έχει συνεργασία με τον κρατικό ελληνικό όμιλο Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Με πρόεδρο τον Αθανάσιο Τσιόλκα – ο οποίος διορίστηκε το 2019 από τον υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Νέας Δημοκρατίας – τα ΕΑΣ είναι εταίρος πολλών δυτικών αμυντικών βιομηχανιών, όπως η Lockheed Martin και η Northrop Grumman των ΗΠΑ, η ευρωπαϊκή MBDA, η γερμανική Diehl Defense και Rheinmetall, και η γαλλική Nexter».

Η Intelligence Online διαπίστωσε ακόμη ότι οι σύμβουλοι της Aratos συμμετείχαν σε προγράμματα που εκτελούνται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα, που επιβλέπει το πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης Galileo.

Το κατηγορητήριο που έχει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Μπογονικολός αναφέρει ότι η συνεργασία του με τη Μόσχα ξεκίνησε το 2017. Την ίδια περίοδο είχε αρχίσει να αποκτά πρόσβαση σε εξοπλισμό και αμυντική τεχνολογία της Δύσης τα οποία προωθούσε σε δύο ρωσικές εταιρείες την Serniya Engineering και της Sertal LLC, οι οποίες μπήκαν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ στις 3 Μαρτίου 2022, λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η αμερικανική δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της συνομιλίες και στοιχεία που πιστοποιούν τις επαφές του Μπογονικολού με ρωσική εταιρία που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών”.

Το σκάνδαλο κατασκοπείας-κατά τους Αμερικανούς- δεδομένο.Η ανάμειξη Ελλήνων δεδομένη-κατα τους Αμερικανούς και τη σύλληψη Μπογονικολού- σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο ίδιος το αρνείται βέβαια.

Προφανές είναι ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα ανακοινώνουν και το ερώτημα είναι αν έχουν αδιάσειστα στοιχεία  ότι έχουν εμπλοκή(εκόντες-άκοντες) και Έλληνες  πολιτικοί στο εξαιρετικά σοβαρό αυτό σκάνδαλο.

Θα φανεί στο επόμενο διάστημα και απο την …σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023…

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.