Στην Αθήνα ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς


Στην Αθήνα βρέθηκε για ειδική αποστολή ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. Η επίσκεψη του ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε διευθυντής της CIA στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και αντανακλά όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στα «ΝΕΑ», την «πραγματική αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περάσει σε ένα τελείως διαφορετικό στάδιο».

Ο Μπερνς βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη και πέρασε τη μέρα του πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών».

Για τις ΗΠΑ άλλωστε, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και δη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αμερικανούς παράγοντες να υπογραμμίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δεν υπάρχουν πολλές δημοκρατίες που να μπορεί η Ουάσιγκτον να βασιστεί, αντίθετα στην Αθήνα οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν έναν «αξιόπιστο εταίρο που μπορούν να συνεργάζονται και να τον εμπιστευθούν».

Ο Ουίλιαμ Μπερνς έχει διπλωματική καριέρα 33 ετών και υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 2011-2014, ανάμεσα σε άλλες κυβερνητικές θέσεις σε διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις. Πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία και την Ιορδανία, ο 64χρονος Μπερνς είχε γράψει επικριτικά άρθρα για τις επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ στην Εξωτερική Πολιτική.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.