Η Ρωσία ΔΗΛΩΝΕΙ οτι η Ισλανδία «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία

 

Η Ρωσία ΔΗΛΩΝΕΙ οτι η Ισλανδία «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση της Ισλανδίας να αναστείλει τις εργασίες της πρεσβείας της στη Μόσχα «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία.

Η Ισλανδία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιχειρήσεις θα ανασταλούν από την 1η Αυγούστου λόγω του «χαμηλού» επιπέδου εμπορικών, πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τη Ρωσία να περιορίσει τις διπλωματικές της δραστηριότητες στο Ρέικιαβικ.

«Η απόφαση που έλαβαν οι ισλανδικές αρχές να μειώσουν το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία καταστρέφει όλο το φάσμα της ρωσο-ισλανδικής συνεργασίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Θα λάβουμε υπόψη αυτή τη μη φιλική απόφαση όταν οικοδομήσουμε τους δεσμούς μας με την Ισλανδία στο μέλλον. Όλες οι αντιρωσικές ενέργειες του Ρέικιαβικ θα ακολουθηθούν αναπόφευκτα από αντίστοιχη αντίδραση», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασής της, η Ισλανδία είπε ότι οι διπλωματικές σχέσεις δεν είχαν διακοπεί και ότι η πρεσβεία θα ανοίξει ξανά μόλις εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Πηγή: ertnews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.