ΠΝΟ: Στελέχη εταιριών δημιουργούν τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων για να προσλάβουν αλλοδαπούς


 


 

To θέμα της «τεχνητής έλλειψης πληρωμάτων που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα», απασχόλησε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Συνδικαλιστικά στελέχη της ναυτεργασίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκαναν λόγο για μεθοδευμένη κίνηση κάποιων στελεχών εταιρειών τα οποία επικαλούνται τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων ενόψει της θερινής περιόδου, προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπά πληρώματα.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, κατόπιν εισήγησης του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Μανώλη Τσικαλάκη, διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις για τα ζητήματα πλήρους και ασφαλούς στελέχωσης των πλοίων, ενώ τονίστηκε ότι το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών δεν πρόκειται να δεχθεί καμία έκπτωση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που άπτονται στη λειτουργία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) που αφορούν στην ακριβή καταγραφή των προσφερομένων ναυτικών αλλά και της έκδοσης ναυτικού φυλαδίου.

Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία επανέφερε την πάγια θέση της να επιστραφούν, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας, τα ναυτικά φυλλάδια των συνταξιούχων ανεξαρτήτως της ειδικότητάς τους και της κατηγορίας πλοίου στην οποία υπηρετούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.