Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας: Επιστολή στον πρωθυπουργό κατά απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης


 
Μέχρι τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό έφτασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, για να εκφράσει τη σφοδρή αντίθεση της στην απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Δικαιοσύνης Φίλιππου Σπυρόπουλου, που σκοπεύει να αυξήσει κατά τρεις τον αριθμό των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, όταν... στενάζουν τα δικαστήρια από τα οργανικά κενά εισαγγελικών λειτουργών.

Η ΕΕΕ στην επιστολή της, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι «η αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, θα επιφέρει αυτόματα αντίστοιχη αύξηση των κενών οργανικών θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, στις οποίες υπηρετούν αυτοί, που θα επιλεγούν για την κάλυψη των νέων θέσεων».

Διαβάστε την επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προς τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για την αύξηση των θέσεων των Ευρωπαίων Εισαγγελέων:

«Με τη με αριθμό πρωτ. 16/31-5-2023 επιστολή μας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτουμε, εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εκθέσαμε τους λόγους της αντίθεσής μας αυτής.

Παρά ταύτα, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, μη αποδεχόμενος τα όσα εύλογα εκθέσαμε.

Επί του θέματος αυτού, πέραν των όσων ήδη εκθέσαμε στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζουμε τα ακόλουθα:

Α) Με έγγραφά μας προς τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, επανειλημμένα θέσαμε αναλυτικά υπόψη του, την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών και ζητήσαμε την, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, κάλυψή τους με αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην Κατεύθυνση Εισαγγελέων της ΕΣΔΙ, χωρίς το αίτημά μας αυτό να έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Β) Τυχόν αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, θα επιφέρει αυτόματα αντίστοιχη αύξηση των κενών οργανικών θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, στις οποίες υπηρετούν αυτοί που θα επιλεγούν για την κάλυψη των νέων θέσεων.

Γ) Η δημιουργία και άλλων περαιτέρω κενών στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, θα επιτείνει ακόμη περισσότερο τον εργασιακό φόρτο των υπηρετούντων εισαγγελικών λειτουργών και θα συμβάλλει στη ματαίωση του βασικού στόχου της επιτάχυνσης στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης.

Δ) Τα στενά, κατ’ αντικείμενο, όρια λειτουργίας μιας υπηρεσιακής Κυβέρνησης, κάμπτονται βάσει των εκάστοτε επιτακτικών αναγκών που προκύπτουν, κατ’ εξαίρεση και μόνο. Τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει εν προκειμένω, αφού το σχετικό ζήτημα εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2023 και για το επείγον ή το επιτακτικό, δεν συμφωνούν ούτε ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν παρασχέθηκε, ούτε και οι υπηρετούντες στο Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, οι οποίοι δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Ενόψει των ανωτέρω, θεωρούμε ότι δεν υφίσταται πεδίο κυβερνητικής δράσης και η άμεση έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης εκφεύγει των ορίων του έργου υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.