«Η ΝΔ υπερασπίζεται φορολογικά συμφέροντα 2.000 οικογενειών»! Δ.Μάντζος«Η ΝΔ υπερασπίζεται φορολογικά συμφέροντα 2.000 οικογενειών»! Δ.Μάντζος

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ζήτησε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο να τοποθετηθεί δημόσια για την ολιγωρία της Κυβέρνησης ως προς τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας: «Έχετε εκδώσει την υπουργική απόφαση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας; Η απάντηση είναι όχι. Έχουμε μία εβδομάδα που, αντί να μιλάμε για τα προβλήματα των πολλών, μιλάμε για το συμφέρον 2.000 οικογενειών. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Επί μία εβδομάδα, υπάρχει μία ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορίζει την ατζέντα σε sites, εφημερίδες και όλη την ενημέρωση.Εμείς, λοιπόν, δεν μιλάμε για φόρους στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία, την παραγωγική ανάπτυξη. Μιλάμε για τα υπερκέρδη, για τις γονικές παροχές που αφορούν στην ιδιωτική περιουσία ορισμένων πλούσιων οικογενειών και για τα μερίσματα που μπαίνουν στην τσέπη των μεγαλομερισματούχων», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: «Εσείς π.χ. μας ασκείτε κριτική για το επίδομα στα παιδιά. Ξέρετε πόσα παιδιά θα γεννηθούν; Κάνετε αβέβαιη δημογραφική πρόβλεψη πάνω στο δικό μας πρόγραμμα.

Και συνέχισε:

«Και επειδή ψάχνετε μία εβδομάδα ολόκληρη “μαρτυριάρηδες” στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω βρει και τον “ξεχασιάρη”. Γιατί εσείς ο ίδιος προσωπικά, όταν ήσασταν συνεργάτης σε βασικό επεξεργαστή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν τότε εμείς λέγαμε ακριβώς τα ίδια που λέει και η “Καθημερινή” σήμερα, για να ελέγξουμε τη φοροαποφυγή και για να πάμε σε φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή των βαρών, εσείς τότε το υποστηρίζατε. Και τελικά είστε εσείς ο “μαρτυριάρης” που μας δείχνετε για ποιον δουλεύει, ποιον εκφράζει και για ποιον νοιάζεται η ΝΔ. Εσείς είστε ο “μαρτυριάρης” κ. Σκέρτσο!».

Επί των μερισμάτων, συγκεκριμένα, εξήγησε: «Κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση μερισμάτων σημαίνει έως τις 50.000 ευρώ το 5% που ισχύει σήμερα και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ό,τι υπερβαίνει τις 50.000 -και μόνο αυτό- με 10%. Και ότι υπερβαίνει και τις 100.000 ευρώ με 15%. Και αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε μέρισμα πάνω από 100.000 ευρώ στο τέλος του έτους; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά στη φορολογία του μερίσματος κάτω από 100.000 ευρώ; 1.000 ευρώ! Γι’ αυτό το χιλιάρικο θα πέσει έξω η οικονομία σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο. Η πρότασή μας είναι και αποδοτική και κοινωνικά δίκαιη».

«Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο επί τόσες μέρες περιφέρει ένα γαλάζιο βιβλιαράκι στην τηλεόραση και ο καθένας δίνει όποια κοστολόγηση του έρθει στο κεφάλι. Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο έχει κάνει δήθεν φιλανθρωπική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, εγκαταλείποντας το κοινωνικό κράτος, απλώς με pass τα οποία χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του ελληνικού λαού μέσω των έμμεσων φόρων. Γιατί δεν μείωσαν την έμμεση φορολογία στην πηγή και πήγαν μόνο σε προεκλογικά pass; Μιλάει η Νέα Δημοκρατία για φορομπηχτική πολιτική, ενώ η χθεσινή “Καθημερινή” μας αποκαλύπτει τα αντίθετα: όσα προτείνουμε είναι όσα εφαρμόζει όλη η Ευρώπη και όσα συστήνει στη χώρα μας ο ΟΟΣΑ. Μιλούν για φορομπηχτική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το πρόγραμμά μας αναφέρει μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, αύξηση του αφορολόγητου στην οικογένεια με παιδιά, μείωση της έμμεσης φορολογίας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος και, απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο, συνέχισε: «Είστε η παράταξη που θέλει να κυβερνήσει αύριο το πρωί; Πώς; Λέτε δέκα διαφορετικά νούμερα για το πρόγραμμά σας. Λέτε ότι θα αυξήσετε 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στην τετραετία. Πώς θα το κάνετε αυτό με τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ως κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, με τις αναιμικές προβλέψεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη της χώρας μας και χωρίς τη ρύθμιση της εργασιακής αγοράς με συλλογικές συμβάσεις;»

Ερωτηθείς, στη συνέχεια για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε:

«Η κοστολόγηση των μέτρων είναι μία άσκηση την οποία εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να την κάνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία τόσες μέρες παίζει με τη νοημοσύνη του λαού δίνοντας σκόρπια νούμερα εκεί που δεν μπορεί να υπάρχει ένας αριθμός. Και το αποδεικνύουν οι ίδιοι. Ένα πρόγραμμα δεν έχει μόνο έναν αριθμό αλλά πολλούς αριθμούς κοστολόγησης μέτρων και αξιολόγησης κοινωνικού αποτυπώματος. Όποιος αναλάβει την κοστολόγηση πρέπει να υπολογίσει πόσο κοστίζει κάθε μέτρο που έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα και ποιο κοινωνικό όφελος παράγεται: αν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αν προάγεται ο μετασχηματισμός της οικονομίας προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αν μειώνονται οι ανισότητες. Αυτή είναι ποιοτική αξιολόγηση που είναι μια πολύ απαιτητική άσκηση».

Παρέπεμψε, δε, σε συγκριτικό πίνακα με τη φορολογία των μερισμάτων στην Ευρώπη και τόνισε: «Επειδή είπατε ότι αυτό πλήττει την ανταγωνιστικότητα και θα διώξει τις επενδύσεις, εγώ βλέπω έναν χάρτη όλη η επενδυτικά ανεπτυγμένη Δυτική Ευρώπη έχει πολύ μεγάλους συντελεστές μερισμάτων. Εμείς μιλάμε για 10-15% κλιμακωτό. Και εσείς το λέτε αυτό φορομπηχτική πολιτική; Θέλετε να μας κάνετε Ρουμανία; Πείτε το. Χαμηλή μισθωτή εργασία, φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους. Αυτό είναι το σχέδιό σας;».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική, ισχυρή αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Είναι καλό ότι έχει ανοίξει ο προγραμματικός διάλογος. Εμείς το καλωσορίζουμε αυτό, το θέλαμε και πριν τις 21 Μαΐου, δεν είχε συμβεί. Αρκεί η συζήτηση να γίνεται χωρίς fake news, χωρίς μεθόδους τραμπισμού. επί ίσοις όροις, με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αξιοπιστία από όλες και όλες. Μόνο να κερδίσουν έχουν οι πολίτες ακούγοντας τις προγραμματικές θέσεις, να αξιολογήσουν, να συγκρίνουν και να ψηφίσουν με πλήρη συνείδηση και ευθύνη για το μέλλον τους. Αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο, να το δείξουμε με την ψήφο μας στις 25 Ιουνίου ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τον τόπο μας».
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.