Τα νέα πρόσωπα που ακούγονται για τις θέσεις-κλειδιά στην ηγεσία της Δικαιοσύνης!! 


Το κατώφλι του Αρείου Πάγου θα περάσουν επτά Εισαγγελείς Εφετών, που προήχθησαν σε Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου.

Μεταξύ αυτών, και η εξαίρετη Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Μαρία Γκανέ, που αφήνει μεγάλο κενό πίσω της, μετά την προαγωγή της στον ανώτατο βαθμό.

Μάλιστα, μετά την προαγωγή της κ. Γκανέ, ανοίγει ο δρόμος, για εκλογές το Σεπτέμβριο στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς οι Αντεισαγγελείς και οι Εισαγγελείς Εφετών θα πρέπει να εκλέξουν νέο προϊστάμενο.

Αλλαγές επίσης αναμένονται και στην Οικονομική Εισαγγελία, καθώς αποχωρεί, λόγω της προαγωγής του σε Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Προήχθησαν επίσης σε Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ο τέως Εισαγγελέας, για την τρομοκρατία Κώστας Τζαβέλας και ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης και αδελφός του πρώην Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, Βασίλης Φλωρίδης.

Επιπλέον προήχθησαν στην ανώτατη βαθμίδα η Εισαγγελέας Εφετών Ευσταθία Καπαγιάννη, η οποία ήταν εισαγγελέας έδρας στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Σκάρας και η συνάδελφος του εκ Θεσσαλονίκης Ελένη Κοντακτσή.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σήμερα στον Άρειο Πάγο οι προαγωγές Εφετών σε Προέδρους Εφετών.

Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν «δύσκολη» τη σημερινή διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς η εισηγήτρια για τις προαγωγές των Εφετών σε Προέδρους Εφετών, Αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Υφαντή, έχει εισηγηθεί να «κοπούν» 36 ανώτεροι δικαστές.

Η Αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Υφαντή μετείχε στη σύνθεση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που έκρινε τη συμμετοχή των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και ψήφισε μαζί με άλλους οκτώ ανώτατους δικαστές υπέρ του αποκλεισμού του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, με εξαίρεση τον Αρεοπαγίτη Φώτη Μουζάκη, που έκρινε το νόμο, για τον αποκλεισμό του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ» αντισυνταγματικό.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.