Σφραγίζει ρολόγια ύδρευσης στη Χίο η ΔΕΥΑΧ- ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ,


Από σήμερα το πρωί στο Λιθί όσοι έχουν μπει στη "μαύρη λίστα" των οφειλετών της ΔΕΥΑΧ είναι αντιμέτωποι με τη σφράγισμα το ρολογιού παροχής νερού στο σπίτι τους.

Φορτισμένος συναισθηματικά με παρέμβασή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του χωριού Σταμάτης Κολώτος ζήτησε πίστωση χρόνου για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσουν οι συγχωριανοί του να κάνουν διακανονισμό στη δημοτική επιχείρηση και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

"Δεν είμαστε τσαμπατζήδες. Θα τα πληρώσουμε. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πολιτών που είναι ηλικιωμένοι, με προβλήματα οικονομικά και υγείας και δεν μπορούν από μόνοι τους να κάνουν κάτι", ανέφερε ο κος Κολώτος. Ο ίδιος σημείωσε ότι χθες το πρωί ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο υδροδότησης ότι θα γίνονταν την επόμενη ημέρα οι διακοπές νερού στους οφειλέτες.  "Θα μπορούσαν τουλάχιστον να μας αφήσουν ένα περιθώριο 7 - 10 ημερών", σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

«Οι πολίτες ενημερώνονται από τους λογαριασμούς που στέλνονται ότι υπάρχει οφειλή και μέσω αυτών γίνεται και η προειδοποίηση για τη διακοπή υδροδότησης», αντέτεινε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός.

Στο ερώτημα γιατί ως μια ύστατη προσπάθεια από μέρους της επιχείρησης  δεν ενημερώνονται οι καταναλωτές και τηλεφωνικά μερικές ημέρες πριν το "σφράγισμα" του ρολογιού ο κος Μυριαγκός απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αυτό να γίνει, διότι είναι πολλές οι συνδέσεις και δεν επαρκεί το προσωπικό!

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τις 300 διακοπές υδροδότησης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον Βροντάδο.

Βέβαια επειδή ανάμεσα στις διακοπές - τουλάχιστον στην περίπτωση του Λιθίου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τον κο Κολώτο- είναι και υπερήλικες με προβλήματα υγείας, όταν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αν θα πρέπει να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα, σημείωσε ότι αυτές τις λεπτομέρειες, αν δεν έχει ενημερωθεί προηγούμενα η επιχείρηση από τους ίδιους τους οφειλέτες, δεν μπορούν να τις γνωρίζουν.

"Η ΔΕΥΑΧ δεν είναι κοινωνική υπηρεσία", ανέφερε και προέτρεψε τους Προέδρους των χωριών να αναλάβουν εκείνοι για τους ανήμπορους συγχωριανούς τους τη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων, πηγαίνοντας στη ΔΕΥΑΧ με τους λογαριασμούς για να ζητήσουν διακανονισμό. Επανέλαβε δε πολλές φορές, ότι όσοι πολίτες προσέρχονται στην υπηρεσία επικαλούμενοι προβλήματα που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση της οφειλής τους, υπάρχει πιο ελαστική αντιμετώπιση.

alithia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.