Ράμα ...Αιχμές για ανάμειξη της Ελλάδας στα εσωτερικά της χώρας με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη


 Ράμα ...Αιχμές για ανάμειξη της Ελλάδας στα εσωτερικά της χώρας με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προχώρησε σε δηλώσεις το βράδυ της Δευτέρας σχετικά με τις εκλογές κάνοντας αναφορά στη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Ράμα αφιέρωσε αρκετή ώρα στις εκλογές στη Χειμάρρα και τα όσα έγιναν με τον Φρέντι Μπελέρη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ευθεία ανάμειξη στις εκλογές στη Χειμάρρα, για προεκλογικούς λόγους.

«Θέλω πρώτα να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την φλεγμονοποίηση της ρητορικής» για το θέμα αυτό είπε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι από τη δική του πλευρά θα καταβάλει προσπάθειες για περισσότερη μετριοφροσύνη και αυτοσυγκράτηση. «Είμαι, αποφασισμένος να κάνω το μέγιστο δυνατό, πριν να είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω αντίστοιχα» και πρόσθεσε ότι δε θα μιλήσει μέχρι το πέρας των εκλογών στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωσε την διατύπωση του αυτή λέγοντας ότι «εγώ πιστεύω ότι η ελληνική μειονότητα δε αποτελεί κρέας για τα εκλογικά κανόνια κανενός, ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα.»

Επίσης, αναφερόμενος στην αλβανική δικαιοσύνη είπε ότι παρά τα προβλήματά της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να τεθεί υπό πίεση από κανένα κυρίως από παράγοντες του εξωτερικού, εννοώντας τα ελληνικά αιτήματα για γνώση των ενοχοποιητικών στοιχείων στην υπόθεση Μπελέρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στην Αλβανία δύο είδη δικαιοσύνης, μια για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής εθνικότητας και μια για τους Αλβανούς και Έλληνες πολίτες ελληνικής εθνικότητας.

Είπε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία και καταμέτρηση των ψήφων στη Χιμάρα έγιναν ομαλά και με διαφάνεια, με την παρουσία Ελλήνων διπλωματών ως παρατηρητές και των ελληνικών και αλβανικών ΜΜΕ. Από τη διαδικασία αυτή είπε, προέκυψε και η νίκη του υποψήφιου αντίπαλου της Κυβέρνησης, νίκη την οποία ο Ράμα δεν αμφισβήτησε.

Διαχώρισε ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα από την εξέλιξη στην υπόθεση του Μπελέρη  με τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που έχει την αρμοδιότητα να εκδικάσει τέτοιες υποθέσεις.

Πηγή ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.