Αποκαλυπτικός Δένδιας για την Τουρκία και την παρ ολίγον σύρραξη !!!




 Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, αποκάλυψε την εφιαλτική στιγμή που υπήρξε με τις δύο χώρες να φτάνουν στα όρια του πολέμου.

«Παλιά τι έλεγαν οι Τούρκοι. "Μα καλά, δεν συμφωνούν με μας, αλλά δεν συμφωνούν και με κανέναν. Αυτοί είναι κακομαθημένοι". Τους δείξαμε λοιπόν ότι μπορούμε να συμφωνούμε με όλους και μένει η Τουρκία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του.

Συνέχισε με αναφορά στο «εκρηκτικό» επεισόδιο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Απρίλιο του 2021. «Και φίλοι είμαστε και μαλώσαμε, στην Άγκυρα. Μετά που έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι, δίπλα μου, τα πρώτα 20 λεπτά ήταν "πάγος". Η ατμόσφαιρα στο τραπέζι, ήταν φρίκη. Μαλώσαμε όμως για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, δεν μπορεί να είσαι μέσα στην Άγκυρα, να ακούς ισχυρισμούς που είναι τελείως αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και να μένεις σιωπηλός, απλώς και μόνο επειδή είσαι φιλοξενούμενος ενός φίλου σου. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξέρετε το γνωστό "φίλος μεν, φιλτάτη δε η αλήθεια". Ξέρετε όμως και αυτή η σχέση βοηθάει. Πρέπει να υπάρχει κανάλι επικοινωνίας, να μπορεί κανείς να απευθυνθεί όταν και εάν χρειάζεται».

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Αυτά τα 3,5 χρόνια ήταν εφιάλτης. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία. Αυτό δεν είναι αστείο. Αυτό που αναγκαζόμαστε να έχουμε στην ψυχή μας σαν κίνδυνο, άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη το έχουνε ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες. Δεν υπάρχει Άγγλος ή Γάλλος ή Βέλγος ή Λουξεμβούργιος που να ξυπνά το πρωί και να σκέφτεται ότι η χώρα του μπορεί να μπει σε πόλεμο. Πέρα από αυτό όμως είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα. Αν η Τουρκία καταλάβει ότι είναι και προς το δικό της συμφέρον να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα, το συμφέρον όμως μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής, πλούσιας Τουρκίας, όχι όμως μιας οπισθοδρομικής, αυτοκρατορικής Τουρκίας, τότε μπορούμε να βρούμε άκρη».

Ο κ. Δένδιας μίλησε επίσης και για άλλα θέματα όπως η συμφωνία της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, τις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ, κ.ά.
Η «έκπληξη» με τον Δένδια στην Παραγουάη

Ακόμη αποκάλυψε και μια «έκπληξη» που έζησε όταν πήγε στην στην Παραγουάη, όπου «δεν είχε πάει ποτέ Έλληνας υπουργός Εξωτερικών» μέχρι τότε. «Εγώ όμως ήθελα να πάω γιατί αφορά την εκστρατεία μας στα Ηνωμένα Έθνη. Στην Παραγουάη λοιπόν βρήκα έναν Δένδια, με το όνομα Μαΐνού Δένδια, ο οποίος είναι δικηγόρος και οι πρόγονοί του είχαν φύγει από την Κέρκυρα το 1874», είπε ο υπουργός.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.