Η δυσάρεστη έκπληξη για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λίγες μέρες πριν από τις εκλογές

 
Η δυσάρεστη έκπληξη για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λίγες μέρες πριν από τις εκλογές
Η δυσάρεστη έκπληξη για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λίγες μέρες πριν από τις εκλογές

Μια απροσδόκητη έκπληξη περίμενε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όταν ενημερώθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές πως εκδόθηκε νέο Π.Δ για την Ιεραρχία και την βαθμολογική τους εξέλιξη.

Την 11-05-2023 δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 56/2023 το οποίο τροποποιεί το Π.Δ.81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Όπως αφήνει να εννοηθεί η Π.Ο.Λ με την ανακοίνωσή της ,ο Υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης προώθησε την τελευταία στιγμή προεδρικό διάταγμα προκειμένου να προαγχθούν στον επόμενο βαθμό στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Υπουργού και του Αρχηγού.

Τα στελέχη αυτά με το καθεστώς όπως αυτό εφαρμόζονταν μέχρι και τώρα θα έπρεπε να υπηρετήσουν 3 χρόνια σε σε κάποιο Λιμεναρχείο διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να προαγχθούν ποτέ στον επόμενο βαθμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η προαγωγή από τον βαθμό του Υποπλοιαρχου στο βαθμό του Πλωτάρχη θα αυξήσει τον μισθό του στελέχους κατά 150 ευρώ.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως το ευεργετικό αυτό προνόμιο θα ισχύει για συγκεκριμένες θέσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και όχι για όλες και αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των Λιμενικών που αδικούνται και αυτοί δεν είναι λίγοι ,αντιθέτως οι πιο πολλοί.

 Αυτο όμως που έχει προκαλέσει αναταραχή στους Λιμενικούς είναι η διαφαινόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας αφού πλέον ξεκάθαρα όπως προβλέπεται οι Αξιωματικοί θα μπορούν να καταλάβουν τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου σε ηλικία 63-65 ετών.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας ενεργεί αυτόνομα και ανεβάζει αυθαίρετα τα όρια ηλικίας στα 65 έτη και μάλλον η κίνηση αυτή αποτελεί προπομπό της αναγγελίας αύξησης ορίων ηλικίας τουλάχιστον κατά 5 έτη.

Ύστερα από τα παραπάνω επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των Λιμενικών αφού επίσημα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από πλευράς Κυβέρνησης εκτός αν υπάρχει κάτι κρυφό που θα αποκαλυφθεί την επόμενη μέρα των εκλογών.

Militaire News

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.