Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!


 


ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :""Η ΔΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ""

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ!

 Λίγα 24ωρα μετά την επανεκλογή Ερντογάν, η συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο. Τι αποκαλύπτει η Hurriyet.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε χθες στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του

Οι πρώτες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας ανέφεραν ότι ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα της απόκτησης αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ από την πλευρά του ο Μπάιντεν ζήτησε από την Άγκυρα να άρει τα εμπόδια που θέτει στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα όμως η εφημερίδα Hürriyet αποκαλύπτει τι είπαν οι δύο ηγέτες, και φέρεται να ακούστηκαν ατάκες από τον Αμερικανό πρόεδρο που εξέπληξαν ακόμα και τους ίδιους τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Hürriyet, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε στον Τούρκο πρόεδρο πως «δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη».

Δίνοντας περισσότερο παρασκήνιο από την τηλεφωνική συνομιλία, αναφέρεται:

    «Η συνομιλία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν εξέπληξε ακόμη και την αντιπροσωπεία του Τούρκου προέδρου που βρισκοταν στην Άγκυρα. Ο Μπάιντεν είπε: "Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη". Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας κοίταξαν ο ένας τον άλλον. Τότε ο Μπάιντεν είπε: "Θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει μια απαίτηση για τη Σουηδία στο Κογκρέσο". Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σχολίασε αυτό το θέμα».

Φιντάν (ΜΙΤ) και Σιμσέκ οι νέοι Αντιπρόεδροι του Ερντογάν;

Την ίδια ώρα, δίνουν και παίρνουν οι λίστες με τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου του Ερντογάν.

Όμως αυτός που αποφασίζει είναι ο Τούρκος Πρόεδρος και στο μυαλό του δεν είναι κανείς ώστε να ξέρει τι ακριβώς έχει σκοπό να πράξει.

Η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου. Η ορκωμοσία των αντιπροέδρων και των υπουργών και η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου.

Όπως έχει ειπωθεί από τον Εκπρόσωπο του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Ερντογάν. Την Τρίτη ορίστηκε και η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ. Έτσι ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης Αμπντουλάχ Γκιουλέρ έγινε ο νέος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ΑΚΡ, ενώ ορίστηκαν και οι πέντε αντιπρόεδροι.

Στις συζητήσεις το όνομα του Μεχμέτ Σιμσέκ φιγουράρει πρώτο στη λίστα για τη θέση του Τσάρου της Οικονομίας, μετά και την συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών. Μια συνάντηση που δεν έβγαλε ειδήσεις, καθώς κανείς από τις δύο πλευρές δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Σιμσέκ θα γίνει ένας από τους Αντιπροέδρους του Τούρκου Προέδρου, ενώ για την άλλη θέση του Αντιπροέδρου, οι πληροφορίες μιλάνε για τον Χακάν Φιντάν, τον Διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).

Όπως σημειώνουν πηγές κοντά στον Πρόεδρο, ο Φιντάν θα είναι Αντιπρόεδρος αλλά και Υπουργός Εσωτερικών, ενώ θα παραμείνει υπό την εποπτεία του και η ΜΙΤ, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο διοίκησης, όπου θα βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη το Υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας και ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MİT).

Ο στόχος αυτής της αλλαγής ερμηνεύτηκε ως η εξάλειψη της αποσύνδεσης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του MİT και η δημιουργία μιας ισχυρότερης δομής.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.