Γαλλία: Εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κεντρικό τραπεζίτη του ΛιβάνουO διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου, Riad Salameh.


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εξέδωσε Γάλλος δικαστής για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου Riad Salameh.

O Salameh κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ χθες Τρίτη δεν παρουσιάστηκε σε ακρόαση που αναμενόταν να καταθέσει.

Ο διοικητής της Λιβανικής Κεντρικής Τράπεζας, ο βοηθός του και ο αδελφός του Ράτζα ερευνώνται στον Λίβανο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες ως ύποπτοι για ιδιοποίηση άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα. Τα δύο αδέρφια αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς είχαν ορίσει ακρόαση για τη Salameh στις 9:30 το πρωί της 16ης Μαΐου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς σκοπεύουν να ασκήσουν προκαταρκτικές κατηγορίες και να τον κατονομάσουν ως επίσημο ύποπτο κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.