Υπουργείο Εξωτερικών: Σκανδαλώδης απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη - Δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο η Αλβανία


Υπουργείο Εξωτερικών: Σκανδαλώδης απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη - Δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο η Αλβανία

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης και μεταγωγής στα Τίρανα του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για σκανδαλώδη απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, εφόσον τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», προσθέτει και εξηγεί πως μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών  στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου.

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, συνοψίζει.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.