Διεθνοποιεί την προφυλάκιση Μπελέρη η Αθήνα – Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τα ΤίραναΔιεθνοποιεί την προφυλάκιση Μπελέρη η Αθήνα – Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τα Τίρανα

Όξυνση στις σχέσεις Αθήνας- Τιράνων πυροδοτεί ήδη η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις Αλβανικές Αρχές με ανυπόστατες κατηγορίες περί εξαγοράς ψήφων. Αυστηρό μήνυμα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από το Λαύριο χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την σύλληψη, 48 ώρες πριν τις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν σήμερα στην γειτονική χώρα.

«Αυτό που έγινε με τον Φρέντι Μπελέρη είναι αδιανόητο. Δύο μέρες πριν τις εκλογές να φυλακίζεται, υποψήφιος δήμαρχος εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), σε μία περιοχή τόσο ευαίσθητη, όσο είναι η Χειμάρρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποίησε:

«Θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Αλβανία ότι εάν μία τέτοια πολιτική συνεχιστεί, αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να δεχθώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της μειονότητας και πάντως όχι 48 ώρες πριν τις εκλογές».

Και ενώ ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται ήδη 48 ώρες σε φυλακή των Τιράνων, οι Αλβανικές Αρχές προσπαθούν εκ των υστέρων να συγκεντρώσουν πειστήρια για να στηρίξουν την ανυπόστατη κατηγορία. Γυναίκα μιλώντας σε Κάμερα Αλβανικού καναλιού αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις για να παραδεχθεί ότι χρηματίστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Μπελέρη.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας οι ομογενείς εκεί, και όσοι ζουν στην Ελλάδα, προσέρχονταν μαζικά από το πρωί για να ψηφίσουν. Από την φυλακή των Τιράνων που κρατείται ο Φρέντι Μπελέρης κάλεσε τους συμπατριώτες του να δώσουν απάντηση στις μεθοδεύσεις της Αλβανικής εξουσίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.