Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα για πώληση λογισμικού στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες!


Κατηγορίες σε τέσσερα πρώην στελέχη εταιρείας για παράνομη πώληση λογισμικού στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας με σκοπό την κατασκοπεία της αντιπολίτευσης απήγγειλαν οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές.

Οι ύποπτοι ανήκαν στην FinFisher μια εταιρεία με έδρα το Μόναχο που ανέπτυξε και πωλούσε κατασκοπευτικό λογισμικό σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και σε μυστικές υπηρεσίες.

Κατηγορούνται σύμφωνα με το the local.de για παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει την πώληση προϊόντων «διπλής χρήσης», τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός εάν οι αρχές δώσουν έγκριση.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μονάχου, η εταιρεία φέρεται να υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ το 2015 για την πώληση λογισμικού παρακολούθησης στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μαζί με εκπαίδευση και υποστήριξη.

Το 2017, το λογισμικό Finspy προσφέρθηκε σε ένα τουρκικό κίνημα της αντιπολίτευσης για λήψη από έναν ψεύτικο ιστότοπο «με ψευδείς προφάσεις, προκειμένου να τους κατασκοπεύσει», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν τον έλεγχο υπολογιστών και smartphones και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες.

Σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την εμπλοκή της FinFisher, κατονόμασε μια βουλγαρική εταιρεία στο συμβόλαιο ως τον πωλητή του spyware.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ούτε οι γερμανικές ούτε οι βουλγαρικές αρχές εξέδωσαν άδεια για την εξαγωγή του λογισμικού.

Οι γερμανικές αρχές άρχισαν να διεξάγουν έρευνα όταν τέσσερις ΜΚΟ που υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέβαλαν καταγγελίες το 2019.

Οι κατηγορίες κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου στις αρχές του μήνα.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού πολλαπλασιάστηκαν από το 2017, όταν μια κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης διεξήγαγε έρευνα για το λογισμικό Pegasus.

Διαπίστωσε ότι το Pegasus χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες χώρες για την κατασκοπεία 180 δημοσιογράφων, 600 πολιτικών, 85 ακτιβιστών για τα δικαιώματα και 65 στελεχών επιχειρήσεων

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμεΔεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.