Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο 40χρονος για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ



Το πρωί του Σαββάτου ο 40χρονος Ι.Λ. μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου και ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τους ελέγχους για την είσοδό του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Από την πρώτη στιγμή της προφυλάκισής τους ήταν βέβαιο ότι με την αδερφό του ,επίσης κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ , θα μεταφέρονταν σε ξεχωριστές φυλακές όπως και έγινε : ο 40χρονος στο Μαλανδρίνο και ο 48χρονος στις φυλακές Ιωαννίνων. 

Και οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους και ειδικά ο 40χρονος σύμφωνα με αποκλεισιτικές πληροφορίες επέμενε πολύ κατά την απολογία του στο ότι δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου και ήταν εξαιρετικά προσεκτικός και λιγομίλητος στις απαντήσεις που έδινε στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Ο 48χρονος προβάλλει ως επιχείρημα  ότι μοίραζε φυλλάδια στην περιοχή του Αλίμου τον Απρίλιο του 2021 .

Επιπλέον τα δύο αδέρφια  δεν έπεισαν με τις απαντήσεις που έδωσαν για τις «συμπτωματικές « παύσεις δραστηριότητας των κινητών τους τηλεφώνων την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στο κρίσιμο διάστημα  της εκτέλεσης  του δημοσιογράφου.

Οι αρχές ερευνώντας τον Ι.Λ. ανακάλυψαν τις στενές του σχέσεις  με  συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα από αυτά ήταν ο 38χρονος επιχειρηματίας που εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2022 στο Γέρακα  ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μετά το έγκλημα στην κατοχή του 40χρονου περνά μέρος της περιουσίας του   δολοφονημένου επιχειρηματία .Οι αρχές ξεσκονίζουν κάθε περιουσιακό στοιχείο για να δουν τη διαδρομή των μεταβιβάσεων όχι μόνο σε αυτοκίνητα αλλά και σε επιχειρήσεις  όπως πρατήρια υγρών καυσίμων .Το ερώτημα είναι  πως πέρασαν  και γιατί από τον επιχειρηματία στον 40χρονο  κατηγορούμενο πλέον για δύο δολοφονίες.

Τα συμβόλαια θανάτου

Το όνομα του 40χρονου πρωταγωνιστεί ως βασικού κατηγορούμενου όχι μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι εννιά μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο 40χρονος φέρεται να είναι στην ομάδα ενός μεγάλου ονόματος της νύχτας που βρίσκεται και αυτός έγκλειστος στις φυλακές ενώ το όνομά του ακούγονταν συνεχώς  στη νύχτα με την ιδιότητα του «μπράβου».

Τα περισσότερα συμβόλαια θανάτου πάντως παραμένουν ανεξιχνίαστα όπως η δολοφονία του Γιώργου Μήτσου αλλά και του θείου Τζο , Γιάννη Σκαφτούρου λίγους μήνες πριν .

Ο τρόπος που λειτουργούν οι εκτελεστές πανομοιότυπος είτε με βαν κλειστού τύπου είτε με μηχανές .Οι εκτελέσεις γίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα και οι δράστες πληρώνονται είτε σε μετρητά είτε σε μέρος της  περιουσίας του θύματος.

Η τιμή καθορίζεται επί της ουσίας από το θύμα: Καραϊβάζ και Σκαφτούρος ήταν από τα πολύ ακριβά συμβόλαια που ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ .

Η προφυλάκιση των 2 αδερφών αλλά και η άρση του απορρήτου τους θα δώσουν τώρα νέα στοιχεία στις αρχές για τις επαφές τους και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.