Δικαιοσύνη: Παραιτήθηκαν 23 Αρεοπαγίτες από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων


Αιτία της εσωτερικής ρήξης στη Δικαιοσύνη φέρεται ότι, αποτελούν οι πρόσφατες κρίσεις για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, όπου για πρώτη φορά υπήρξε αριθμός - ρεκόρ 150 αρνητικών εισηγήσεων, με "θύματα" μάλιστα κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς.

Πρωτοφανής αντίδραση ανωτάτων δικαστικών. Σε 23 ανέρχονται οι Αρεοπαγίτες που αιτήθηκαν ξαφνικά τη διαγραφή τους από τη μεγαλύτερη δικαστική Ένωση της χώρας, την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), μία πρωτόγνωρη πραγματικά ενέργεια.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα , ανάμεσα στους Ανώτατους Δικαστές που ζήτησαν να αποχωρήσουν από την ΕνΔΕ, συμπεριλαμβάνονται και «βαριά» ονόματα, όπως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου  Μαρία Γεωργίου, αλλά και η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Κλάπα.

Επισήμως, ο λόγος της μαζικής αυτής αποχώρησης των 23 Αρεοπαγιτών δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά η αιτία του «ξεσπάσματος» αυτού που σίγουρα θα προκαλέσει «σχίσμα» στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα  με πληροφορίες, αιτία της εσωτερικής ρήξης στη Δικαιοσύνη φέρεται ότι, αποτελούν οι πρόσφατες κρίσεις για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, όπου για πρώτη φορά υπήρξε αριθμός – ρεκόρ 150 αρνητικών εισηγήσεων, με “θύματα” μάλιστα κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας της  Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για το “πογκρόμ”, όπως οι ίδιοι οι δικαστές χαρακτήρισαν τις δεκάδες παραλείψεις τους, είχαν στόχο την ηγεσία της Δικαιοσύνης, μέλη της οποία μετείχαν στον Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που αποφάσισε ποιοί θα προαχθούν και ποιοί όχι.

Οι αντιδράσεις από το μεγαλύτερο μέρος των δικαστικού κόσμου της χώρας εστιάστηκαν επίσης στο γεγονός ότι, οι παραλειφθέντες δικαστικοί λειτουργοί, βάσει νόμου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στερήθηκαν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για να επαναξιολογηθούν, καθώς απαιτείτο να έχουν δύο με τρεις θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυνάμωσαν επικίνδυνα οι “φωνές” στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης από δικαστικούς λειτουργούς, που είδαν να “κουρελιάζεται” ο νόμος για τις προαγωγές τους, ο οποίος ίσχυε από ετών και κατακτήθηκε με συνδικαλιστικούς αγώνες, με αποτέλεσμα να στρέφονται και κατά της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι μαζικές και πρωτοφανείς παραλείψεις δικαστών προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων και από μέλη της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

dikografies.blogspot.com


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.