Ο Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της γενιάς του '60 έφυγε από τη ζωή σε σε ηλικία 93 ετών


 


  Πέθανε ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αποκαλούμενης «γενιάς του ‘60».

Έφυγε από τη ζωή σε σε ηλικία 93 ετών ο Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους της γενιάς του ‘60.

Ο Χρίστος Καρράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 9 Δεκεμβρίου 1930 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1951 γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και όταν πήρε το δίπλωμά του (1955) έφυγε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1957) και σπύδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια. Στη γαλλική πρωτεύουσα έμεινε μέχρι το 1963.

Συγχρόνως ταξιδεύει στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Το 2001, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του ενώ το 2004 δημιούργησε τη μνημειακή σύνθεση «Διαστημική Ποίηση», για το Σταθμό Χαλανδρίου του Μετρό. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.