Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Υφυπουργού Πολιτισμού Ν. ΓιατρομανωλάκηΠαρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής.

Η παρέμβαση έγινε ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που έχει ξησηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού.

Ρουβίκωνας
 
Παρέμβαση στο σπίτι του Υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη

[...]Το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες του Καλλιτεχνικού χώρου και οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενάντια στο Π.Δ 85/22 που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Γίνονται διαδηλώσεις, συναυλίες αλληλεγγύης και αυτή τη στιγμή τελούνται υπό κατάληψη κτήρια του Εθνικού θεάτρου και άλλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Σύμφωνα με Π.Δ. τα πτυχία που θα παίρνουν οι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών εξομοιώνονται με απολυτήρια λυκείου. Το υπουργείο βγάζει την απόφαση, πιο συγκεκριμένα Κεραμέως και Βορίδης και η ΠτΔ τυπικά επικυρώνει. Χωρίς την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς έναν υποτυπώδη δημόσιο διάλογο καμία πρόβλεψη και καμία μέριμνα χωρίς να στοιχειοθετεί έναν σοβαρό λόγο που να δικαιολογεί τον νομό-διάταγμα[...]

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ 85/22

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.