Συνάντηση Τσίπρα Στουρνάρα σήμερα με επίκεντρο τους πλειστηριασμούς!!


 


  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16:00, συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας,  Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην τράπεζα της Ελλάδος.

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνοδεύουν η Εύη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρ. Αναπληρωτής  Υπουργός Οικονομικών και ο Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής γραφείου Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.​
Πλειστηριασμοί στο επίκεντρο

Η σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή της ΤτΕ, πραγματοποιείται με φοντο τις εξελίξεις για τους πλειστηριασμούς μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για τους πλειστηριασμούς, μεταξύ άλλων:

1. Επί των ημερών μας δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, 25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί. Αυτός που προστάτευσε την περιουσία της μεσαίας τάξης ήταν ο νόμος Κατσέλη που έγινε αργότερα νόμος Σταθάκη. Σημασία έχει πώς θα προστατεύσουμε την οδυνηρή εξέλιξη για τη μεσαία τάξη. Το κρίσιμο είναι ο πτωχευτικός κώδικας για τον οποίο κάναμε πρόταση μομφής, να καταργηθεί.  

2. Εμείς θα βάλουμε κανονιστικό πλαίσιο στους servicers και θα εγγυηθούμε την προστασία της Α΄ κατοικίας. Σε καμιά ευνομούμενη Πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί. Το θέμα είναι εάν θα προστατευτούν οι ευάλωτοι.

Παραλλήλως, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.