Απώλειες για τον χρυσό, κέρδη για την πλατίνα!


 

 




Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, έχοντας νωρίτερα "αγγίξει" για λίγο ενδοσυνεδριακό υψηλό άνω των εννέα μηνών στον απόηχο της τελευταίας αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχτηκε πιέσεις από αυτό που ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ως κατοχύρωση κερδών και επιβαρύνθηκε καθώς ο δείκτης αναφοράς του δολαρίου ΗΠΑ ανέκαμψε από προηγούμενες απώλειες.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε 12 δολάρια ή 0,6% και έκλεισε στα 1.930,80 δολάρια η ουγγιά, έχοντας "αγγίξει" νωρίτερα τα 1.975,20 δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό υψηλό από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε ένα cent και έκλεισε στα 23,615 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 10 δολάρια ή 0,6% στα 1.642,60 δολάρια η ουγγιά ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 30,90 δολάρια ή 3,1% στα 1.032,60 δολάρια η ουγγιά. Ακόμη, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 2 cents ή 0,5% στα 4,091 δολάρια η λίβρα.

Ο χρυσός σημείωνε κέρδη νωρίτερα στην ημέρα, αλλά τα κέρδη αυτά "έσβησαν" στη συνέχεια, καθώς ορισμένοι προετοιμάζονται πιθανότατα για μια τελευταία αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, αν υπάρξει αύξηση, δήλωσε ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed ενέκρινε την Τετάρτη αύξηση κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο εύρος 4,50% - 4,75%. Η  τράπεζα έδωσε σήμα επίσης ότι είναι πιθανό να υπάρξουν μόλις "μερικές ακόμη αυξήσεις" προτού η κεντρική τράπεζα πάρει μια ανάσα στη μάχη της κατά του πληθωρισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προέβη σε δηλώσεις που φάνηκαν να είναι πιο ήπιες από ό,τι περίμεναν πολλοί αναλυτές. Παρ' όλα αυτά, είπε ότι η Fed θα πρέπει να "κρατήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", καθώς περιμένει να δει πόσο γρήγορα θα μειωθεί ο πληθωρισμός.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.