Ένας πράσινος κομήτης θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια


Ένας κομήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα εμφανιστεί σύντομα στον νυχτερινό ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια.

Ο κομήτης, που ανακαλύφθηκε στις 2 Μαρτίου 2022 από αστρονόμους οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάμερα ευρέως πεδίου της Μεταβατικής Εγκατάστασης Zwicky στο Παρατηρητήριο Palomar στην κομητεία Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον ήλιο στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη NASA.

Ο κομήτης με την ονομασία C/2022 E3 (ZTF), βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο που διέρχεται από τις εξωτερικές στοιβάδες του ηλιακού συστήματος, γι' αυτό και χρειάστηκε τόσο μακρινό ταξίδι —και πολύ καιρό— για να ταλαντευτεί ξανά δίπλα στη Γη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα EarthSky.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.