ΣΤΥΓΕΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΊΕΣ, Γ.ΚΑΡΑΪΒΑΖ-Σ.ΓΚΙΟΛΙΑ

 Με αφορμή την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου  αστυνομικού ερευνητή Γ.Καραϊβάζ φέρνουμε στην επιφάνεια ένα άρθρο παλαιότερο για την δολοφονία, ακριβώς με το ίδο σκηνικό του δημοσιογράφου Σ.Γκόλια τον Ιούλιο του 2010..

 Τα ερωτήματα για τη δολοφονία Γκιόλια παραμένουν και είναι πολλά
 



Σαν σήμερα το 2010, στα 37 του χρόνια και λίγο πριν γίνει γιά δεύτερη φορά πατέρας, έπεσε νεκρός, δολοφονημένος από 17 σφαίρες, ξημερώματα τής 19ης Ιουλίου στην είσοδο τού σπιτιού του, ο δημοσιογράφος, Σωκράτης Γκιόλιας.
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό με την άνανδρη δολοφονία τώρα του Γ.Καραϊβάζ


Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μεγαλωμένος με πολλές στερήσεις αλλά πολύ αγάπη από μία μητέρα που πάλεψε να μεγαλώσει μόνη σχεδόν τα πέντε παιδιά της, ο Σωκράτης από μικρός μπήκε στον αγώνα τής βιοπάλης. Ηθικό και πνευματικό στήριγμα τής οικογένειας, ήταν ο πάτερ Νήφων, παρουσία που καθόρισε και την ιδιαίτερη σχέση τού Σωκράτη με το Άγιο Όρος, από τα παιδικά του χρόνια. Όταν επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο τής Δημοσιογραφίας, ήταν αποφασισμένος να τον υπηρετήσει με τις ηθικές αξίες που τού δίδαξε πάνω από όλα η ίδια η ζωή του, άρα από το ξεκίνημά του, εκ των πραγμάτων η σύγκρουση με το διεφθαρμένο κατεστημένο θα ήταν αναπόφευκτη. 


Μετά από το επιτυχές πέρασμα από περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο, επέλεξε την διαδικτυακή δημοσιογραφία, και μέσα από το blog του, έκανε πράξη το όραμά του γιά αδέσμευτη ενημέρωση και ελευθερία λόγου. Η φράση του και στάση ζωής : “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα τής διαφθοράς και τής διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”, τού στοίχησε την ίδια του την ζωή. 


Σύμφωνα με την έκθεση τής βαλλιστικής, τα δύο όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονική επίθεση, είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την «Σέχτα Επαναστατών». Δεκατρείς από τους κάλυκες που βρέθηκαν, είχαν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε γιά την δολοφονία τού υπαρχιφύλακα τής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου 2009, στα Πατήσια. Τρεις είχαν πυροδοτηθεί από άλλο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην ίδια δολοφονία, καθώς και στις ένοπλες επιθέσεις κατά τού Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 3 Φεβρουαρίου τού 2009, και κατά τού τηλεοπτικού σταθμού «ΑLΤΕR» στις 17 Φεβρουαρίου τού ίδιου έτους.

 – Ο Μανωλης Σφακιανακης της Διωξης Ηλεκτρονικου Εγκληματος,φέρεται να είχε πει σε τηλεφωνικη επικοινωνία με τον Σωκράτη Γκιόλια,την Παρασκευή πριν τη δολοφονία, “αυτές τις μέρες να προσέχεις”. Ο Σφακιανάκης όπως αναφέρει το HotDoc, γενικότερα προειδοποιούσε “για εφόδους και έρευνες που προγραμμάτιζε η Αστυνομία σε bloggers”.

Την ευθύνη της δολοφονίας ανέλαβε η οργάνωση «Σέχτα επαναστατών», κάτι το οποίο αμφισβητεί ο αδελφός τού δολοφονηθέντος, Περικλής Γκιόλιας.

 Δεν είναι τυχαίο  πως η Σέχτα Επαναστατών εξαφανίστηκε μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

 

 Επιμέλεια Αντωνία

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.