ΒΙΝΤΕΟ – Η ιστορία της Ελευσίνας: Κάποτε η ιερότερη πόλη του κόσμου, σήμερα στην αφάνεια


Η Ελευσίνα είναι το ζωντανό παράδειγμα του παρασιτικού εκσυγχρονισμού στη χώρα μας και ο ανατριχιαστικός πολιτισμός της αλλά και οι πολλές ομορφιές που υπάρχουν στην περιοχή καλύπτονται από το γκρι των φουγάρων και των σκουριασμένων μετάλλων που έχουν καταστρέψει τον φυσικό της πλούτο.
Όμως ποια είναι η ιστορία της και γιατί την χαρακτηρίζουμε σημαντική; Θα κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στον ιερό αυτό τόπο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με μια νότα αισιοδοξίας. Δείτε παρακάτω το αφιέρωμα:
 Στο παρόν βίντεο θα αναφερθούμε σε μία από τις πιο αδικημένες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος. Στην ιστορία της Ελευσίνας. Μιας περιοχής η οποία έχει λαμπρό παρελθόν, όμως σήμερα βρίσκεται στην αφάνεια και είναι από τις περιοχές της Αττικής που όλοι γνωρίζουν λόγω των διυλιστηρίων και των ναυπηγείων.
Δεν είναι τυχαίο ότι την δεκαετία του ’70 ο μεγάλος Νίκος Γκάτσος έγραφε το ποίημα «ο Εφιάλτης της Περσεφόνης», με τον Μάνο Χατζηδάκη να το μελοποιεί λίγο καιρό μετά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.