Μουσικά αφιερώματα Στράτος Διονυσίου





Σαν σήμερα 11 Μαΐου ημέρα μνήμης....Για τον Στρατό Διονυσίου. ...Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1934 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ο Στράτος, γιος του Άγγελου και της Στάσας Διονυσίου, προσφύγων από τη Μικρά Ασία, από πολύ μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωής καθώς η φτώχια και η κατοχή ήδη ταλαιπωρούσαν πολύ κόσμο. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η ορφάνια, καθώς το 1948 έχασε τον πατέρα του. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1947, ο Στράτος Διονυσίου άφησε το χωριό του και πήγε να ζήσει στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.
Το 1955 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Γεωργία Λαβένη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Άγγελο, την Τασούλα, το Στέλιο και το Διαμαντή.
Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις ο Στράτος Διονυσίου τράβηξε το ενδιαφέρον φτασμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κατέβει στην Αθήνα, ώστε να βρεθεί μέσα σε καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές..

Η Γκρέυ, μεγάλο όνομα ήδη από τότε, του πρότεινε συνεργασία και έτσι ξεκίνησαν να εμφανίζονται μαζί στον «Αστέρα» της Κοκκινιάς. Στο μεταξύ, την ίδια χρονιά, το 1959, ο Στράτος Διονυσίου γραμμοφώνησε και τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με το τραγούδι «Δεν είμαι ένοχος» σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη και μουσική Σταύρου Χατζηδάκη να κάνει αξιοσημείωτη επιτυχία.Η πορεία του ήταν γρήγορη προς την επιτυχία. .και έτσι μας χάρισε ανεπανάληπτες επιτυχίες με την ξεχωριστή στιβαρότητα και βραχνάδα που ειχε η φωνή του όπως. ..《Πριν το χάραμα》,《Η μπαμπέσα》,《Το φτωχομπούζουκο》...Θα μείνουμε στο 《Γυναίκα μου》...

Εδώ δεν χωράει καμία εξήγηση είναι τόσο καθαρό το νόημα του τραγουδιού που απλά μόνο το ακούς και το απολαμβάνεις! !!!! Ύμνος προς την σύντροφό, αγαπημένη, φίλη, γυναίκα, Άνθρωπο! !!!!!


ΑΝΝΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.