ΤΙ ΦΤΑΊΕΙ ΤΕΛΙΚΆ?



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2018

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΉΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ  ...
ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ --ΓΥΝΑΙΚΑ-- ΓΗ --ΜΗΤΕΡΑ 


                   ΤΙ ΦΤΑΊΕΙ ΤΕΛΙΚΆ????

Η ανθρωπότητα ,προσπαθεί να δημιουργήσει,να παράγει να υλοποιήσει την ιδέα της.
Την ιδέα που θα την φέρει πιο κοντά στον πολιτισμό,την ευκολία να κινείται ελεύθερα προς την ύλη και τη ευκολία της ζωής γενικά.
Όμως αυτή η προσπάθεια προσκρούει σε μια έννοια, του ''πληρώνεις'' για να έχεις, πρόσβαση στην ελευθεριά της ευκολίας .
Αυτό το ''πληρώνω'' έχει γίνει ένα ταμπού της σημερινής ανθρωπότητας, ένα βαλμένο εικονίδιο μέσα στο dna των ανθρώπων.
Όσο και αν προσπαθεί η ανθρωπότητα ,ατομικά και συλλογικά φτάνει σε ένα τοίχο, προσκρούει στην ίδια την ιδέα που λέγεται ''εξέλιξη πολιτισμού''.
Ο πολιτισμός,  έρχεται να φρενάρει, την ιδέα ενός  ευφυούς ανθρώπου,που την ώρα της σύλληψης της ιδέας και της υλοποίησης, είχε ως κίνητρο την διάδοση, για να απαλύνει τον ''κόπο και πόνο'' της ζωής ,για να μπορεί να  σκέφτεται περισσότερο η ανθρωπότητα, με την ύπαρξη της δομής ,σαν κοινωνία.
 Μοιάζει ,σαν η ύλη να μην είναι φιλική  τελικά με την ανθρωπότητα ,αφού την κάνει να εργάζεται περισσότερο για να διαχειριστεί αυτή την ροή ,που τελικά την εγκλωβίζει και ακολουθεί το τυφλοσούρτη του πως ''λειτουργεί'' άρα ακολουθεί τις οδηγίες χωρίς να σκέφτεται .
Γίνεται έρμαιο της ροής της νέας υλικής εφεύρεσης , ΑΡΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ'' και πέφτει όργανο ενός εγχειριδίου

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΥΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ??

Κάτι έχει ενοχλήσει γενικά την υλοποιήσιμη ιδέα, την ύλη, και ενώ έχει αγαθές προθέσεις φτάνει τελικά να γίνεται εφιάλτης.
Ας επεκταθούμε πέραν των στερεοτύπων που μας λένε''γίνατε καταναλωτές και υπηρετείται την ύλη''.
Ο άνθρωπος σαν αξία φτιάχτηκε να χρησιμοποιεί,
τα  υλικά αγαθά και όχι να χρησιμοποιείται από αυτά!!!

Παρατηρώντας την έκφραση της γης ,παρατηρούμε ότι ο ήλιος φέγγει για όλα, καλά - κακά και η γη φροντίζει την αρμονία, για να δημιουργεί και να εναρμονίζονται ,σαν υλική έμφαση όλα τα  ιδεατά δημιουργήματα του ηλίου, εν σοφία.

Η ύλη τελικά μας λέει ότι στην ανθρώπινη έκφραση είναι η ΓΥΝΗ .
Το θηλυκό που φέρνοντας εν συνειδήσει όντα λέγεται γυναίκα ,δημιουργός ,τίκτει, εν Δια φέρουσα, την ροή -ιδέα του ήλιου δηλαδή.
Η  γυναίκα γεννά στην ουσία την ιδέα που της δίδεται, δημιουργεί!!!
 Ερωτώμενοι όμως γιατί δεν δημιουργεί σωστά για το σύνολο των γεννημάτων της ,την ανθρωπότητα η απαντηση ειναι μια... 
Γιατί απλά είναι εγκλωβισμένη,υποβιβασμένη σαν σύνολο στο μισό της ανθρωπότητας (μπούργκα)και από φέροντα συνειδητά, τινει προς τα πίσω,να αναπαράγει (όπως όλα τα ένζωα όντα)
Και το κουνούπι αναπαράγει  αλλά όχι συνειδητά...

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι αφού η ύλη σαν γυναίκα είναι εγκλωβισμένη,τότε και στην έκφραση του συνόλου της ιδέας που γίνεται ύλη επικρατεί Η ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ, ύλη που τελικά σε φυλακίζει και δεν εξελίσσει την ανθρωπότητα σαν σύνολο
         
Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ  (ή)  Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
(μια που κυνικοί φιλόσοφοι δεν απέκλιναν ποτέ αφού σε ότι έλεγε ο ένας φιλόσοφος ή ο άλλος, είχαν την ίδια έννοια πάντα του λόγου)
μας δίδει την απάντηση αυτής της έννοιας λέγοντας δυο φράσεις.

Στην γυναίκα δίδεις εν σβηστή λυχνία, ένα σπέρμα και το κάνει  νέο ανθό ,της δίδεις γιαπί και το κάνει εστία,της δίδεις πόλεμο;;; Σκέψου τί θα σου δώσει...

Ερωτηθείς δε τι φταίει γενικά γιατί υπάρχει γύρω αυτή η καταστροφή και όχι η ανάπτυξη και  η ευημερία....

 Από όλα τα δεινά για τα οποία ευθύνεται ο άνθρωπος, ένα είναι που ευθύνεται, η υποτιμητική κακοποίηση  του γυναικείου φύλου".

Ο Γκάντι (δεν ξέρω, αν είναι φράση του,ή την πρόσθεσαν μετά για να ξεχάσουμε τον Διογένη) ειπε:
 "Από όλα τα δεινά για τα οποία ευθύνεται ο άνθρωπος, κανένα δεν είναι τόσο υποτιμητικό, τόσο σοκαριστικό και τόσο βάρβαρο όσο η κακοποίηση του καλύτερου μισού της ανθρωπότητας: του γυναικείου φύλου".

ΑΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ τα λόγια τα φαρδιά που φτιάχνουν και φαρδιές '' μπούργκες '' καλό είναι να βρούμε πρωτίστως την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ 
ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ 


ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.