Η έκθεση του Διοικητή της ΕΥΠ και η αναφορά σε ξένους επενδυτές που εξαγοράζουν ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να στήσουν δίκτυα παρέμβασης και κατασκοπείας!



Στην έκθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη γίνεται εκτενής αναφορά για τους διάφορους ξένους επενδυτές που εξαγοράζουν ελληνικές εταιρείες, προκειμένου να επιχειρήσουν διείσδυση και να στήσουν δίκτυα κατασκοπείας.

Μπορεί η ΕΥΠ να απέτρεψε τις υβριδικές επιθέσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι κατάφεραν μέσω εξαγορών να στήσουν στην Ελλάδα δίκτυα παρέμβασης και κατασκοπείας.

Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα η ΕΥΠ είχε εστιάσει την προσοχή της και τις έρευνες σε απόπειρες ρωσικής διείσδυσης σε νευραλγικούς τομείς.

Την ίδια ώρα έμειναν στο απυρόβλητο επενδυτές που εξαγόρασαν επιχειρήσεις στην Ελλάδα με κεφάλαια που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Βέβαια η ΕΥΠ γνωρίζει πολύ καλά για κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι πλυντήρια της Λιβανέζικης Χεζ Μπολάχ, αλλά για λόγους διπλωματικών ισορροπιών τις αφήνει στο απυρόβλητο.

Αντίθετα οι αμερικανικές υπηρεσίες εστιάζουν τώρα την προσοχή τους σε δήθεν επενδυτές που διαχειρίζονται κεφάλαια τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής.

Δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εκπλήξεις.

radar.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.