Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Σωτηρία – Eκτός λειτουργίας κρίσιμες κλινικές


Έως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου επαρκούσαν τα αντιδραστήρια του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου «Σωτηρία» για την  επεξεργασία του βρογχοσκοπικού υλικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυγής. Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου δυσκολεύει η διαδικασία αυτή και υπάρχει κίνδυνος αναστολής της επ’ αόριστον κάτι που είναι διαπιστωτικό της εικόνας διάλυσης του νοσοκομείου.

Παρόμοιες ελλείψεις εντοπίζονται και στο Βιοχημικό Εργαστήριο, καθώς τα απαραίτητα αναλώσιμα υγρά δεν επαρκούν. Μάλιστα, σημειώνεται, πως εάν δεν πραγματοποιηθούν οι παραγγελίες, τότε το εργαστήριο δε θα είναι σε θέση να εκτελεί καμία βιοχημική εξέταση. Την ίδια στιγμή, η ανεπάρκεια αντιδραστηρίων  θα επιφέρει την αδυναμία του νοσοκομείου να πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών βιοχημικών εξετάσεων.

Εξουθενωμένοι οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό  για την κατάσταση αυτή, ενώ, και η προϊσταμένη του Βιοχημικού Εργαστηρίου είχε αιτηθεί για κατεπείγουσες παραγγελίες ήδη από τις 9 τρέχοντος μήνα.

Αξίζει να επισημανθεί, πως από τον Σεπτέμβριο η διευθύντρια του Αιματολογικού Εργαστηρίου με σχετικό έγγραφο  δήλωσε, πως παρατηρείται ανησυχητική καθυστέρηση στην εκτέλεση των παραγγελιών.

Τέλος, όπως σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ στις 16 Νοεμβρίου έπειτα από εντολή του διοικητή τρία προγραμματισμένα χειρουργεία ακυρώθηκαν, ενώ ασθενείς με σοβαρές ασθένειες περιμένουν για ώρες στα ΤΕΠ, καθώς είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λόγω των ελλείψεων στα διαθέσιμα εργαστήρια, αλλά, και στις απεικονιστικές εξετάσεις.

Το εργαστήριο υπερήχων είναι σε θέση να καλύψει μόνο τις μισές εφημερίες, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν άδεια τρία χρόνια.

Ο υπάρχων προϋπολογισμός για το νοσοκομείο Σωτηρία έχει ήδη υπερκαλυφθεί από τον Σεπτέμβριο ενώ οι σημαντικότερες ελλείψεις πέρα από τα εργαστήρια εντοπίζονται σε φάρμακα.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, πως η ΥΠΕ «ως απάντηση» αντί να καλύψει τις υπάρχουσες τραγικές ελλείψεις μετακινεί γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την κάλυψη των ειδικοτήτων και η διοίκηση προχωρά στην συγχώνευση κλινικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά, που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

documentonews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.