Επαναφορά του Β.Πούτιν σε μια ενδεχόμενη αίτηση της Γαλλίας για ένταξει στα BRICS:""Κάντε αίτηση και θα την εξετάσουμε""

 

 

 


 

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε ξανά στην επικαιρότητα την πιθανότητα να ενταχθεί η Γαλλία στους BRICS, λίγους μήνες μετά το «κόκκινο» που είχε ανάψει η Μόσχα στην επίσκεψη του προέδρου Εμάνουελ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο ένταξης της Γαλλίας στις BRICS, αν δεχόταν τη σχετική αίτηση.


Να θυμίσουμε ότι ο Μακρόν είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa να του δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της BRICS είχε γίνει τον Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα να ζητά τότε εξηγήσεις.


Ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, λέγοντας πως η χώρα «δεν θέλει και δεν πρόκειται να σταματήσει τη συνεργασία» με τις χώρες της περιφέρειας αυτής.

«Δεν θέλουμε να διακόψουμε τις σχέσεις μας με κανέναν.
Δεν χτυπάμε τίποτα, δεν κλείνουμε τίποτα: ούτε πόρτες, ούτε αεραγωγούς, ούτε παράθυρα. Αν κάποιος αποφασίσει να απομονωθεί, τότε αυτό είναι δική του δουλειά» σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως η Ρωσία δεν έχει καμία σύγκρουση με την ευρωπαϊκή κοινωνία, «η οποία αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα- ο χρόνος θα βάλει τα πάντα στη θέση τους».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα, στη διάρκεια ομιλίας στο Πολιτιστικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι μέχρι το 2014 δεν μπορούσε καν να σκεφτεί πως θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ τους και εγώ, μέχρι το 2014 δεν θα μπορούσε να μας περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος για να προσθέσει: «Αν μου είχαν πει πριν από το 2014 ότι αυτό ήταν δυνατό, θα έλεγα: είστε τρελοί; Αλλά παραδέχομαι ότι οι άνθρωποι δεν παρακολουθούσαν, δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε και, φυσικά, μεταξύ άλλων, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του θέση, τη δική του άποψη».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσκολίες στις σχέσεις της με τις ευρωπαϊκές ελίτ, οι οποίες έχουν χάσει την εθνική τους ταυτότητα και εξαρτώνται από τις ΗΠΑ. Ο Πούτιν χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή τραγωδία για την Ευρώπη.

Η Ρωσία δεν σκοπεύει επίσης να διακόψει τις σχέσεις της με τους διεθνείς οργανισμούς, τον ΟΗΕ και την UNESCO, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. «Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και εργάζονται. Έχουμε αρκετά σοβαρά έργα που υλοποιούνται μέσω της UNESCO. Δεν βλέπω την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να φύγουμε από τον ΟΗΕ. Λένε ανοησίες», δήλωσε ο Πούτιν.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.