Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το κτίριο στην Ερμού


 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) μετά από απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται σε άμεση συμμόρφωση για την αποχώρησή του από το κτίριο στην οδό Ερμού 134-136.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή, στην οποία είχε προσφύγει ο ΣΕΑ, απέρριψε το αίτημά του για αναστολή της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού που ανακαλούσε την παραχώρηση του κτιρίου στον σύλλογο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, «η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΕΑ ανακοίνωσε πως περιμένει την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 20 Μαρτίου 2024 και μέχρι τότε ζητά από το ΥΠΠΟ «εναλλακτικό και κατάλληλο χώρο στέγασης της δράσης και του κινητού του εξοπλισμού, και της φιλοξενίας των μελών του».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ξεκινά από τον περασμένο Αύγουστο, όταν αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 11/8/2023 απόφαση, που προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας, ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει διπλή ιδιότητα ως κηρυγμένο νεότερο μνημείο αλλά και ως ευρισκόμενο εντός του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών.

Οι λόγοι οι οποίοι ώθησαν το ΥΠΠΟ σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι ο ΣΕΑ παραχώρησε αυθαίρετα την χρήση του χώρου σε τρίτα πρόσωπα με έγγραφη συμφωνία, όπως επίσης τη φύλαξη, τακτοποίηση και την καθαριότητά του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.