Οι αγρότες σχεδιάζουν να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους - Η παραγωγή είναι μειωμένη στο σύνολο των προϊόντων - Στα ύψη το κόστος


Οι αγρότες κάτω από την πίεση των προβλημάτων εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό των κινητοποιήσεων, που τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο δυναμικές και σίγουρα δεν αποτελούν γεγονός για τη χώρα.

Ωστόσο, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αύξηση του κόστους παραγωγής, νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε μέσα και εφόδια. Αν προσθέσει κανείς και τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τότε δε θα είναι υπερβολικοί όσοι μιλούν για χαμένες εισοδηματικά χρονιές.

Έτσι, για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου  η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ)  προγραμματίζει πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, όπου και αναμένεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το αν και το πότε οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Μέχρι τότε, η ΠΕΜ προχωρά στη διοργάνωση θεματικών πανελλαδικών συσκέψεων για μια σειρά αγροτικών προϊόντων που φέτος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την παραγωγή.

Ειδικότερα, την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι στον Τύρναβο θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για τον περονόσπορο στα αμπελοοινικά προϊόντα, που μείωσε θεαματικά την παραγωγή και το εισόδημα.

Την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Αγιά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για τα Μήλα-Κάστανα-Αμύγδαλα, για προβλήματα με ασθένειες όπως το φουζικλάδιο και τον μύκητα, την ακαρπία στα αμύγδαλα, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που κόπηκαν από την Κυβέρνηση για αυτά τα προϊόντα.

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Αταλάντη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για την ακαρπία στην ελιά που είναι πανελλαδικό φαινόμενο και επιβάλλεται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

Παράλληλα, η ΠΕΜ, σημειώνει ότι η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων και αν σε μερικά προϊόντα υπάρχουν λίγο καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, το εισόδημα μειώνεται αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική παραγωγή να πουλήσουν.

Επίσης, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα και νόσους που δεν αποζημιώνονται στο ύψος της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ ή και καθόλου όπως η ακαρπία, ο περονόσπορος, το φουζικλάδιο,οι  μύκητες.

«Η κατάσταση έχει οξυνθεί πολύ περισσότερο σε περιοχές που εκτός αυτών των προβλημάτων αντιμετώπισαν καταστροφικά φαινόμενα όπως τις πυρκαγιές στον Έβρο και σε άλλες περιοχές και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία», σημειώνει.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.