Αγωγή Πιερρακάκη κατά της απεργίας των καθηγητών της ΟΛΜΕ


 

 
Τα πρόσωπα αλλάζουν στα υπουργεία αλλά η πολιτική παραμένει ίδια. Μετά τη Νίκη Κεραμέως, που έσερνε κάθε λίγο και λιγάκι τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, σήμερα και ο Κυριάκος Πιερρακάκης επέλεξε να ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Κατέθεσε αγωγή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική, η κηρυχθείσα από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ απεργία - αποχή από μέντορες και συντονιστές.

Η υπόθεση ήδη εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η απόφαση αναμένεται απόψε ή αύριο το πρωί. Σήμερα Τετάρτη 1/11, στις 10:05 το πρωί, δικηγόρος του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, κατά της ΟΛΜΕ.

Το δικόγραφο παραδόθηκε λίγο αργότερα (11:10 πμ) στα γραφεία της ΟΛΜΕ και η υπόθεση προχώρησε για την εκδίκασή της στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για 3ωρες στάσεις εργασίας

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τετάρτη 1/11 έως και Πέμπτη 30/11/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ)».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.