Επιστροφή Ελλήνων από την Γάζα..Θα φιλοξενούνται στην δομή φιλοξενίαςΕλευσίνας!!

 

 
Στην Αθήνα μέσω Καΐρου με ειδική πτήση της Αegean έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11) οι πρώτοι Έλληνες που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογειών τους. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τους περίμεναν πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Κατάφεραν να περάσουν στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα. Οι περιγραφές των στιγμών φρίκης που έζησαν, όπως τις ανέφεραν σε όσους τους προϋπάντησαν στο αεροδρόμιο, προκαλούν σοκ.

ή δεν υπάρχει τίποτα και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται και πιο δύσκολα. Εγώ μέχρι και σε κάποια σημεία είδα και νεκρούς πεταμένους στους δρόμους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας».

«Ο Δημήτρης Ιατρίδης – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «ήταν πράγματι 16 αλλά τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τους υπόλοιπους και τι ακριβώς έχει γίνει, όλα έχουν πάει καλά».

Οι Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών θα διαμείνουν στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.