Ο ΑΡΗΣ θα εξαφανιστεί για λίγο -απο την ΓηΟ ΑΡΗΣ  θα εξαφανιστεί για λίγο -απο την Γη 

Ο Κόκκινος Πλανήτης θα εξαφανιστεί  καθώς η τροχιά του τον οδηγεί στη μακρινή πλευρά του ήλιου και εκτός οπτικού πεδίου για εβδομάδες. 

Αυτό οφείλεται σε ένα επιστημονικό φαινόμενο γνωστό ως solar conjuction (ηλιακή σύζευξη), μια περίοδος κατά την οποία ο ήλιος κρύβει τον Άρη και τη Γη ο ένας από τον άλλο.

Είπε η NASA, «οι δύο πλανήτες είναι προσωρινά αόρατοι μεταξύ τους». Η Γη και ο Άρης βιώνουν το φαινόμενο κάθε δύο χρόνια, 

 Το Space.com ανέφερε ότι οι δύο πλανήτες απέχουν κατά μέσο όρο 140 εκατομμύρια μίλια μεταξύ τους — αλλά κατά τη διάρκεια της ηλιακής σύζευξης, θα απέχουν περίπου 235 εκατομμύρια μίλια.

Το φαινόμενο επηρεάζει επίσης την ικανότητα της NASA να επικοινωνεί και να στέλνει σήματα σε διαστημόπλοια στον Άρη.

 «Είναι αδύνατο να προβλεφθεί ποιες πληροφορίες μπορεί να χαθούν λόγω παρεμβολών από φορτισμένα σωματίδια από τον Ήλιο και αυτές οι χαμένες πληροφορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο το διαστημόπλοιο», δήλωσε η NASA.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.