Το Ισραήλ πούλησε εν μέσω πολέμου την πώληση στην Φινλανδία αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος!!


 

 
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση στη Φινλανδία, ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ που συνορεύει με τη Ρωσία, του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας "Σφεντόνα του Δαυίδ".

Το υπουργείο ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως "υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του συστήματος "Σφεντόνα του Δαυίδ" στη Φινλανδία", χαρακτηρίζοντας "ιστορική" τη συμφωνία αυτή, ύψους 317 εκατομμυρίων ευρώ.

"Η σφεντόνα του Δαυίδ είναι ένα από τα κυριότερα στον κόσμο συστήματα αναχαίτισης προωθημένων απειλών, κυρίως βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων κρουζ, αεροσκαφών και τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών", ανέφερε ακόμη.

Η Φινλανδία, που έγινε τον Απρίλιο το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε να αποκτήσει αυτό το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε αναταράξεις στην ασφάλεια στην Ευρώπη και ώθησε τη σκανδιναβική χώρα να θελήσει να ενταχθεί στην προστατευτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία.

Η "Σφεντόνα του Δαυίδ" μπορεί να αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους σε απόσταση 40 έως 300 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.