Πυρηνικό υποβρύχιο του Βρεταννικού Βασιλικού Ναυτικού παραλίγο να βυθιστεί από δυσλειτουργία μετρητή βάθους που το άφησε να καταδύεται διαρκώς


 


 Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία τύπου «Kursk» όταν πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού λίγο έλειψε να καταστραφεί μετά από δυσλειτουργία μετρητή βάθους που το άφησε να καταδύεται διαρκώς (αφού το πλήρωμα δεν γνώριζε που βρίσκονταν) όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Sun.

«Ένας μετρητής βάθους απέτυχε σε ένα από τα υποβρύχια κλάσης Vanguard, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία για 30 χρόνια», ανέφερε η Sun.

Τα υποβρύχια αυτά μεταφέρουν περίπου 140 άτομα πλήρωμα, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους Trident 2!

«Το σκάφος ετοιμαζόταν να κάνει περιπολία όταν χάλασε ένας μετρητής βάθους, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι το υποβρύχιο είχε σταθεροποιηθεί ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθούσε να καταδύεται.

Ήταν έτοιμο να εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» του βάθους που μπορεί να αντέξει το υποβρύχιο, λίγο πριν αποφευχθεί η καταστροφή.

Οι μηχανικοί λέγεται ότι εντόπισαν ένα δεύτερο μετρητή και σήμαναν συναγερμό.

Δεν είναι δουλειά των μηχανικών να ελέγχουν το βάθος του υποβρυχίου, αλλά είδαν πόσο βαθιά ήταν και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τεχνικά το υποβρύχιο βρισκόταν ακόμα σε ένα βάθος όπου ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αν χρειαστεί ποτέ να πάει τόσο βαθιά, όλο το πλήρωμα οδηγείται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το υποβρύχιο δεν έπρεπε να είναι εκεί, και εξακολουθούσε να καταδύεται. Και αν είχε συνέχισε την κάθοδό του, αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται πραγματικά να σκεφτόμαστε».

Τα ατυχήματα με πυρηνικά υποβρύχια είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση, με πιο πρόσφατη το περιστατικό με το ρωσικό υποβρύχιο Kursk κλάσης «Oscar II», το οποίο βυθίστηκε στις 12 Αυγούστου του 2000, παρασέρνοντας μαζί του στον θάνατο 118 Ρώσους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.